fbpx

header

Sve o likovima serije „Kuća zmaja“ i datum premijere

kuća-zmaja-serija-2022

Nova serija HBO „Kuća zmaja“, biće premijerno prikazana 22. avgusta na HBO Max i HBO kanalu.

 

Zasnovana je na knjizi Džordža R. R. Martina „Vatra i krv“. Radnja je spakovana u 10 epizoda, a odvija se 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“. „Kuća zmaja“ nam donosi priču o Kući Targarjen.

 

kuća-zmaja-serija-2022

Foto: Promo/ HBO

 

U glavnim ulogama su Padi Konsidin, Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Stiv Tuson, Iv Best, Sonoja Mizuno, Fabijen Frankel i Ris Ifans. Njima se pridružuju Mili Alkok, Betani Antonija, Fibi Kembel, Emili Keri, Hari Kolet, Rajan Kor, Tom Glin Karni, Džeferson Hol, David Horović, Vil Džonson, Džon Makmilan, Grejem Mektaviš, Evan Mičel, Teo Nejt, Metju Nidam, Bil Paterson, Fija Saban, Gavin Spoks i Savana Stejn.

Likovi serije „Kuća zmaja“

 

Padi Konsidin u ulozi Viseris Targarjen su vladari Vesterosa odabrali da nasledi Starog kralja Džeharisa Targarjena na Velikom veću u Harenhalu. Drag, topao i pristojan čovek, Viseris samo želi da očuva nasleđe svog dede. Međutim, dobri ljudi nisu uvek dobri kraljevi.

 

Met Smit oživljava lik princa Demona Targarjena, mlađeg brata kralja Viserisa i naslednika prestola. Odvažan je ratnik i jahač zmajeva, ali i poseduje zmajevu krv. Kako kaže izreka, „kada se Targarjen rodi, bogovi bacaju novčić“.

 

Olivija Kuk se pojavljuje kao Alisent Hajtauer, ćerka Ota Hajtauera i najšarmantnija žena u Sedam kraljevstava. Odgajana je u Crvenoj tvrđavi u kraljevom najbližem okruženju, a istovremeno je graciozna i politički sposobna.

 

Ema Darsi igraće princezu Reniru Targarjen, kraljevu prvorođenu ćerku, čiste valirijske krvi. Vešta je u jahanju zmajeva i mnogi bi rekli da je rođena sa svime što joj je potrebno, osim toga što se nije rodila kao muškarac.

 

kuća-zmaja-serija-2022

Foto: Promo/ HBO

 

Stiv Tuson igra kao Lord Korlis Velarijon, „Morska zmija“, vladar kuće Velarijon, valirijske krvi stare gotovo koliko i kuća Targarjen. On je najčuveniji nautičar i avanturista u istoriji Sedam kraljevstava. Učinio je svoju kuću jednom od najmoćnijih, bogatijom čak i od Lanisterovih, sa najvećom mornaricom na svetu.

 

Iv Best se u seriji „Kuća zmaja“ pojavljuje kao princeza Renis Targarjen, jahačica zmajeva i supruga lorda Korlisa Velarijona. „Nekrunisana kraljica“ preskočena je za presto na Velikom savetu jer je glasove dobio njen rođak Viseris, jer je muškarac.

 

Fabijen Frankel je ser Kriston Kol, poreklom iz Dorne. Kolu ne pripada ni zemlja ni titula, sve što ima je ponos i prirodni dar za mačevanje.

 

 

Sonoja Mizuno će oživetu Misariju, koja je u Vesteros došla praznih ruku, prodata vše puta nego što se seća. Postala je najpouzdanija i najneverovatnija saveznica princa i prestolonaslednika Demona Targarjena.

 

Ris Ifans kao Oto Hajtauer, kraljeva ruka, uvek odan kralju i kraljevstvu. Kao najveću pretnju vidi kraljevog brata Demona, naslednika prestola.

 

Džordž R. R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenata serije uz Rajana Kondala. Kondal je ujedno i scenarista zajedno sa Migelom Sapočnikom koji takođe potpisuje režiju. Sara Hes je scenaristkinja i izvršna producentkinja. Ostali izvršni producenti su Džoslin Dijaz, Vins Gerardis i Ron Šmit. Režiju potpisuju i Kler Kilner i Gita V. Patel, kao i Greg Jatanes, koji je ujedno i među izvršnim producentima.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište