fbpx

header

Stiže drugi nastavak filma “Dauntonska opatija”

Dauntonska opatija

Serija “Dauntonska opatija” jedna je od onih koja je publiku naučila da bindžuju, upijajući epizodu za epizodom. Emitovala se od 2010. do 2015. godine i bila je najgledanija serija u na desetine zemalja širom sveta, a ušla je i u Ginisovu knjigu rekorda.

 

Divne vesti za fanove: Serija „The Crown“ dobija spin-of

 

Ovog maja, svi ljubitelji britanske kostimirane serije oduševiće se i filmskom verzijom pod nazivom Dauntonska opatija – Nova epoha (Downton Abbey: A New Era).

 

U pitanju je drugi deo istorijske drame, koja prati priču britanske aristokratske porodice Kroli, smeštena na velelepnom imanju u Jorkširu.

 

Radnja se odvija 1927. godine, tik pred početak Velikog rata,  i prati posetu kralja Džordža V i kraljice Meri Dauntonskoj opatiji. Zvezda priče je, kao i u seriji, talentovana i beskrajno šarmantna Megi Smit čiji će lik imati jedno priznanje koje će odvesti porodicu na jug tople Francuske.

 

 

Pored više od 15 glumaca iz originalne postave, pojavljuju se i novi likovi koje tumače Lora Hadok, Hju Densi, Natali Baje, Dominik Vest i Džonatan Zakai. Ostali protagonisti poput Mišel Dokeri, Lore Kajmajkl, Elizabet Megovern i Džim Kartera su dodatno obojili priču koja ne prestaje da intrigira ni posle više od 10 godina od prvog emitovanja. Impresivan podatak je da je prvu epizodu pogledalo više od 11 miliona gledalaca. Takođe, nominovana je za 27 Emija, pri čemu je više od 100 država otkupilo prava za emitovanje.

 

Ne propustite 12. maj da odgledate premijeru drugog dela “Dauntonske opatie – Nova epoha”, koji traje nešto više od dva sata.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište