fbpx

header

Srpski film „Oaza“ u trci za Oskara

Još jednom su srpski filmski stvaraoci pokazali da su dostojni trke za prestižnu nagradu. Film Ivana Ikića “Oaza” našao se u trci za Oskara i prvi je u kategoriji za međunarodni dugometražni igrani film.

 

Film je premijerno izveden na 77. Festivalu u Veneciji kada je i nagrađen po prvi put. Ranije su tri cenjena filmska medija uvrstila Ikićev film među 25 favorita za pobedu u svojoj kategoriji, a u pitanju su: Varajeti, Holivud riport i Rap.

 

Priča ovog Ikićevog filma smeštena je u Dom za decu i mlade s posebnim potrebama, a u središtu je ljubavni trougao između dve devojke i jednog mladića.

 

U filmu glume debitanti Valentino Zenuni, Tijana Marković i Marijana Novakov. Uloge vaspitača poverene su Maruši Mejer i Goranu Bogdanu.

 

 

Pored scenariste i reditelja Ivana Ikića (poznatog po debitantskom filmu „Varvari“ iz 2014. godine), na nastanku „Oaze“ su radili: montažer filma Dragan von Petrović, direktor fotografije Miloš Jaćimović, scenograf Dragana Baćović, kostimograf Milica Kolarić, snimatelj zvuka Aleksandar Perović…

 

U filmu glume debitanti Valentino Zenuni, Tijana Marković i Marijana Novakov. Uloge vaspitača poverene su Maruši Mejer i Goranu Bogdanu.

 

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište