fbpx

header

Srpski film „Da li ste videli ovu ženu?“ u Veneciji

Da-li-ste-videli-ovu-ženu?-film-venecija-2022

Debitantski igrani film „Da li ste videli ovu ženu?“ rediteljskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića imaće premijeru na 79. Filmskom festivalu u Veneciji. Festival se ove godine održava od 30. avgusta do 10. septembra.

 

Film je priča o sredovečnoj ženi Draginji. Ona kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu filma tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković.

 

U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

 

Da-li-ste-videli-ovu-ženu?-film-venecija-2022

Foto: Privatna arhiva

 

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima „Strano telo“ (2018) i „Loop“ (2017). Oba filma su imala premijere u Veneciji i Lokarnu.

 

Film „Da li ste videli ovu ženu?“ producirala je Čarna Vučinić ispred Non-Aligned Films iz Srbije.

 

Da-li-ste-videli-ovu-ženu?-film-venecija-2022

Foto: Privatna arhiva

 

Film će u Veneciji biti prikazan u okviru takmičarskog programa „Nedelje kritike“. U ovom programu je poslednji put srpski film učestvovao 2014. godine. Tada je prikazano debitantsko ostvarenje Vuka Ršumovića „Ničije dete“.

 

Venecijanska „Mostra“ je najstariji filmski festival na svetu i zajedno sa Kanom i Berlinom jedan je od tri najuglednija festivala na svetu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište