fbpx

header

Srpski film „Da li ste videli ovu ženu?“ u Veneciji

Da-li-ste-videli-ovu-ženu?-film-venecija-2022

Debitantski igrani film „Da li ste videli ovu ženu?“ rediteljskog dvojca Dušana Zorića i Matije Gluščevića imaće premijeru na 79. Filmskom festivalu u Veneciji. Festival se ove godine održava od 30. avgusta do 10. septembra.

 

Film je priča o sredovečnoj ženi Draginji. Ona kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu filma tumači hrvatska glumica Ksenija Marinković.

 

U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

 

Da-li-ste-videli-ovu-ženu?-film-venecija-2022

Foto: Privatna arhiva

 

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima „Strano telo“ (2018) i „Loop“ (2017). Oba filma su imala premijere u Veneciji i Lokarnu.

 

Film „Da li ste videli ovu ženu?“ producirala je Čarna Vučinić ispred Non-Aligned Films iz Srbije.

 

Da-li-ste-videli-ovu-ženu?-film-venecija-2022

Foto: Privatna arhiva

 

Film će u Veneciji biti prikazan u okviru takmičarskog programa „Nedelje kritike“. U ovom programu je poslednji put srpski film učestvovao 2014. godine. Tada je prikazano debitantsko ostvarenje Vuka Ršumovića „Ničije dete“.

 

Venecijanska „Mostra“ je najstariji filmski festival na svetu i zajedno sa Kanom i Berlinom jedan je od tri najuglednija festivala na svetu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

koncert-root-70-bam-klub-2022

Jazz Special: Root 70 u BAM klubu

 Poznati internacionalni džez sastav Root 70 će održati svirku u BAM klubu. Džez bend Root 70 proslavio je 20. godišnjicu postojanja 2020. godine.    Ovu okolnost duguje čitavom nizu činjenica.

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište