fbpx

header

Srpski „Da Vinčijev kod“: Premijera filma „Ključ“

Sonja Kolačarić

FilmKljuč” reditelja Marka Sopića premijerno će biti prikazan 22. februara 2022. godine od 20 časova u Kombank dvorani, a govori o borbi za sveto istorijsko srpsko nasleđe.

 

Radnja filma se bazira na intrigantnoj temi borbe za veoma vrednu Vizantijsku relikviju – Konstantinovo blago, zaostavštinu cara Despota Stefana, pa su mnogi ovaj film nazvali i “srpskim Da Vinčijevim kodom”.

 

Ta borba počinje od centra glavnog grada Srbije, dok se život protagonista odvija između zidina Kotora, na pustim putevima Zlatibora, u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova i među zidinama crkvenih zdanja.

 

Svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve. Za taj zadatak angažuje mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu „vojsku“ i aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.

 

Foto: Youtube/Printscreen

 

U centar te borbe iznenada dolazi glavna junakinja filma Vara, čiji se tok događaja odražava i na lični život, s obzirom na to da se između nje i Nenada rađa ljubavna priča.

 

Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović uz podršku izuzetnog glumačkog tima koji čine Mirko Vlahović, Rastko Janković, Boris Komnenić, Ljubomir Ljuba Bandović, Džek Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević…

 

U nastavku teksta pogledajte trejler za film „Ključ“:

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište