fbpx

header

Spremite se – posle 13 godina stiže “Avatar 2”

Avatar

Kada je film „Avatar“ pre 13 godina ugledao svetlost dana, dogodila se prava revolucija u svetu filma. Nakon više od deceniju premijerno će biti prikazan drugi deo filma koji pomera sve granice – „Avatar: Put vode“.

 

U pitanju je epski naučnofantastični film reditelja Džejmsa Kamerona, koji spada u jedan od najočekivanijih filmova prve decenije novog milenijum. Sa budžetom u iznosu od preko 30 milijardi srpskih dinara, „Avatar“ je praktično jedan od najskupljih filmskih projekata svih vremena.

 

Svetska premijera održana je 16. novembra 2009. godine, a prikazivala se u i u 2-D, i 3-D, tehnici, kao i u tehnici IMAX 3D u odabranim bioskopima. Avatar je označio pravu revoluciju u filmskoj industriji, prvenstveno na polju tehnike stereoskopije, budući da de radi o prvom filmu u kojem je korišćena najsavremenija trodimenzionalna tehnologije sistemom fuzione kamere.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Avatar Fan (@avatarwayofwater)

 

Ranije je najavljeno da će film pratiti četiri nastavka. Prvi od njih, Avatar: Put vode, biće pušten u američke bioskope 16. decembra 2022, dok će ostali nastavci biti premijerno prikazani 2024, 2026. i 2028. godine.

 

Reditelj Džejms Kameron, koji je prvi put oduševio filmom “Titanik”, posle kojeg je takođe napravio veliku snimajuću pauzu, temeljno je radio na filmu kako bi pomerio granice bioskopskog 3D uživanja.

 

Radnja filma „Avatar: Put vode“ se odvija više od jedne decenije nakon događaja iz prvog dela, a u planu je da film svetskoj i domaćoj publici bude prikazan u decembru ove godine.

 

Glavne uloge tumače Zoi Saldana, Sem Vortington, Sigurni Viver, Stiven Lang i Kejt Vinslet.

 

U nastavku teksta pogledajte trejler za drugi nastavak filma.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište