fbpx

header

Sprema se nastavak filma „Prljavi ples“

Dirty dancing

Te 1987. godine publika je čekala u redovima kako bi videla film “Prljavi ples” i Patrika Svejzija u ulozi koja ga je vinula u zvezde.

 

35 godina kasnije film je i dalje podjednako popularan, a sada je i zvanično  potvrđeno da je u pripremi novi nastavak. U nastavku bi trebalo da se svojoj kultnoj ulozi vrati – Dženifer Grej.

 

Producentska kompanija „Lionsgate“ ovu vest je objavila tokom svoje „CinemaCon“ prezentacije, samo uz jednu tajanstvenu rečenicu i bez dodatnih detalja.

 

– Dženifer Grej se vraća u rizort Kelerman u sledećem poglavlju – napisali su, misleći pritom na luksuzno odmaralište u kome je smešten originalni klasik iz 1987. godine, piše „Dejli mejl“.

 

Priča prati Frensis „Bejbi“ Hausman (Dženifer Grej)  koja je zajedno sa roditeljima stigla u rizort Kelerman, gde je upoznala instruktora plesa Džonija Kesla, koga je igrao Patrik Svejzi (1952-2009).

 

 

Iako tvorci u početku nisu verovali u uspeh filma, postao je planetarni hit zaradivši 64 milina dolara, iako je uloženo svega šest. Osvojio je i prestižnu filmsku nagradu Oskar za najbolju originalnu pesmu za „The Time of My Life“.

 

Interesantno je da izvođači Bil Medli i Dženifer Varnes nisu verovali u uspeh, i činilo im se da su naziv i tekst podjednako loši. Ipak, ispostavilo se da je upravo ova melodija i upečatljiva koreografija koja prati ono po čemu je film prepoznatljiv.

 

Malo se zna i da su prvobitno uloge ponuđene glumcima Valu Kilmeru i Biliju Zejnu, kao i Sari Džesiki Parker, ali zbog nedostatka hemije, producenti se ipak nisu odlučili za njih.

 

Dženifer Grej je zaigrala prvu glavnu ulogu uprkos razlici od 10 godina u odnosu na junakinju Bejbi. U filmu su se pojavili i Džeri Ormah, Sintija Rouds, Džek Veston, Keli Bišop, Džejn Bruker, Loni Prajs i Vejn Najt.

 

 

2004. godine snimljen je drugi deo filma „Prljavi ples: Havanske noći“, smešten u 1958. godine, ali film nije ni približno ponovio popularnost prvog dela. Od uloženih 25, zaradio je 27 miliona dolara.

 

Ostaje nam da vidimo kakvu će sudbinu doživeti treći nastavka.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište