fbpx

header

Spin-off serije „Peaky Blinders“ stiže uz poslednju sezonu

Real-Peaky-Blinders-spin-off-2022

Uskoro nam stiže šesta i poslednja sezona serije „Peaky Blinders“, a sa sobom donosi i neočekivani bonus – spin-off seriju.

 

Poslednja sezona stiže krajem februara. Taman će se poklopiti sa dokumentarcem koji se bavi gangsterima iz stvarnog života koji su inspirisali dramu.

 

U dve epizode, „Real Peaky Blinders“ će pratiti plemenski rat koji je karakterisao viktorijanski Birmingem u kasnim 1800-im.

 

Ovaj spin-off biće poslastica za poklonike serije, od kojih neki možda nisu bili svesni da je zasnovana na istinitoj priči. Iako su bande koje su inspirisale klan Šelbi različite na mnogo načina, sličnosti su fascinantne i u mnogim slučajevima prilično šokantne. Dokumentarac je prikladan način da se obeleži kraj TV fenomena Peaky Blinders koji je privlačio gledaoce poslednjih devet godina.

 

Real-Peaky-Blinders-spin-off-2022

Foto: Newsteam

 

Zanimljiva drama počela je sa emitovanjem 2013. godine. Kilijan Marfi igra Tomasa Šelbija, vođu nemilosrdne porodične firme koja je dominirala industrijskim kvartom Birmingema u edvardijansko doba.

 

Pisac Stiven Najt je zasnovao priču na originalnim Peaky Blindersima, bandi koja je delovala u istoj oblasti od 1880-ih do 1910-ih. Banda je dobila ime po praksi ušivanja žileta u vrhove njihovih kapa koje su se potom mogle koristiti kao oružje.

 

Dokumentarac, koji će biti emitovan početkom marta, prati rad profesora Karla Čina dok on otkriva priče o pravim bandama.

 

Takođe će biti intervjuisan i Stiven Najt, koji je koristio anegdote iz svoje porodice u Birmingemu kao inspiraciju prilikom pisanja scenarija za seriju.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište