fbpx

header

Spilberg snima autobiografski film: Ekipi se pridružio Dejvid Linč

Stiven-Spilberg-2022

Stiven Spilberg je krenuo sa snimanjem filma „The Fabelmans“ koji je delom autobiografski. Film je zasnovan je na njegovom detinjstvu.

 

Biće zanimljivo videti film koji se bavi Spilbergovim detinjstvom. To je zbog toga što je odatle crpeo inspiraciju za veliki broj svojih filmova.

 

Ulogu u filmu „The Fabelmans“ će imati i reditelj Dejvid Linč. On je poznat po seriji „Twin Peaks“ i filmu „Blue Velvet“. Detalji o ulozi koju igra čuvaju se u tajnosti.

 

Linč se pridružio glumačkoj ekipi koja uključuje Mišel Vilijams, Seta Rogena, Pola Danoa, Džada Hirša, Gabrijela LaBela, Matea Zoriona Frensis-Deforda, Kilei Karsten i mnoge druge.

 

Spilberg je zajedno sa Tonijem Kušnerom napisao scenario za film, a producira ga sa Kušnerom i Kristi Makosko Kriger.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Lynch World (@davidlynchworld)

 

Dano igra lik zasnovan na Spilbergovom ocu, Vilijams igra verziju svoje majke, a Rogen verziju svog ujaka.

 

Linč je četiri puta nominovan za Oskara i devet puta za Emi nagradu iza filmova uključujući „Eraserhead“, „The Elephant Man“, „Dune“ (1984), „Blue Velvet“, „Wild at Heart“, „Twin Peaks: Fire Walk with Me“, „Lost Highway“, „The Straight Story“, „Mulholland Drive“ i „Inland Empire“, kao i kultnu seriju „Twin Peaks“.

 

Na filmu „The Fabelmans“ Linč i Spilberg će prvi put sarađivati. Linč se, takođe, pojavio i kao glumac u svojoj originalnoj seriji „Twin Peaks“. Autor je dobio mnoge prestižne nagrade uključujući nagradu za životno delo za režiju „Camerimage“, Zlatnu palmu na Kanskom festivalu, Zlatnog lava na festivalu u Veneciji, ali i tri nominacije za Zlatni globus i dve za BAFTA nagradu, kao i mnoge druge.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište