fbpx

header

Snima se nastavak filma Džoker: Poznat i naziv dela

džoker-hoakin-finiks-2022

Reditelj Tod Filips potvrdio je da se uveliko radi na nastavku filma „Džoker“ iz 2019. godine.

 

Tu je i prva strana scenarija, koju su napisali Filips i Skot Silver, njegov saradnik na prvom filmu. Naslov drugog dela filma nosi naziv „Joker: Folie à Deux“.

 

Filips je u svojoj objavi na Instagramu prikazao i snimak glumca Hoakina Finiksa kako čita scenario.

 

Originalni film „Džoker“ preobličio je legendarnog Betmenovog negativca u antiheroja, komičara i honorarnog klovna po imenu Artur Flek. On postaje narodni heroj Gotam Sitija nakon što se istakao šokantnim činovima nasilja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

Neraspoložen, mračan i studiozno izbegavajući akcione ritmove tipične za bioskop o superherojima, film je bio globalni blokbaster. Usledila je zarada od preko milijardu dolara širom sveta.

 

Dobio je 12 nominacija za Oskara, uključujući za najbolji film, najbolju režiju za Filipsa i najbolji adaptirani scenario za Filipsa i Silvera. Feniks je osvojio Oskara za najboljeg glumca, a Hildur Gudnadotir za najbolju originalnu muziku.

 

Iako Filips nije podelio nikakve detalje zapleta o novom filmu „Džoker“ , naslov nudi neke intrigantne implikacije. Prevedeno bukvalno kao „zajedničko ludilo“, „Folie à Deux“ je laički izraz za zajednički poremećaj ličnosti. To može da sugeriše da će Filipsov nastavak doneti sopstveno tumačenje Džokerovog glavnog i jedinog životnog partnera u zločinu i ludilu, Harli Kvin.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište