fbpx

header

Snima se film o Odri Hepbern: Runi Mara u glavnoj ulozi

Odri-Hepbern

Reditelj Luka Gvadaninjo snimiće biografski film o jednoj od najvećih glumica na svetu – Odri Hepbern. Za glavnu ulogu odabrana je glumica Runi Mara, a ona će biti i jedna od producentkinja.

 

Projekat je podržao Apple Studios, a scenario potpisuje Majkl Mitnik, dok će detalji i radnja filma naknadno biti objavljeni.

 

Evidentno je da se na internetu „vodi rat“ oko izbora za glavnu glumicu. Fanovi su podeljeni između glumica Runi Mare i Lili Kolins.

 

Navodi se da je Mara mračna za ulogu Odri Hepbern i da ima lošu reputaciju, dok kažu da Kolins više liči na slavnu glumicu. Kritičari ne vide problem u izboru glumice jer smatraju da nema razloga za brigu što se tiče Marinog performansa.

 

Povodom filma se oglasio i sin Odri Hepbern, Šon Ferer, koji je rekao da nije bio upoznat sa projektom. Međutim, Ferer je saopštio da je Runi oduševljenje i izgleda kao da ima dosta ljubavi u projektu. Ferer je proveo godine održavajući sećanje i nasleđe na Odri Hepbern.

 

Runi-Mara

Runi Mara

 

Runi Mara nominovana je za dva Oskara za uloge u američkoj adaptaciji “Devojka sa tetovažom zmaja” i “Kerol”. Glumicu će svetska i domaća publika uskoro gledati u novom filmu Giljerma del Tora “Aleja noćnih mora”. Premijera ovog filma rezervisana je za kraj januara.

 

O Odri Hepbern

 

Odri Hepbern (1929-1993) je bila engleska glumica, model i humanitarna aktivistkinja. Ostala je upamćena po ulogama u filmovima kao što su „Doručak kod Tifanija“, „Praznik u Rimu“ i „Smešno lice“.

 

Odri je nagrađena Oskarom za najbolju glavnu glumicu i Toni nagradom za film „Praznik u Rimu“. Uloga u ostvarenju “Sabrina” donela joj je nominaciju za Oskara i BAFTA nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu. Tako je postala jedna od tri glumice ikada da je osvojila oba priznanja u istoj godini. Hepbern je dostigla i “EGOT status”, pošto je dobila nagrade Emi, Oskar, Toni i Gremi.

 

https://eternamenteaudreyhepburn.tumblr.com/post/668493841407606784/audrey-hepburn-at-a-londons-supermarket-for-an

 

Nakon svog poslednjeg filma, Odri je postala počasni ambasador UNICEF. Zbog svoga iskustva tokom Drugog svetskog rata, odlučila je da pomaže siromašnoj deci. Neumorno je radila za UNICEF sve do kraja života.

 

Glumica je preminula 1993. godine u 63. godini od raka.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište