fbpx

header

Serija „Robin Hud“ snimaće se u Beogradu

Dramska serija Džonatana Ingliša o Robinu Hudu, junaku iz engleskih srednjovekovnih narodnih priča, snimaće se u PFI Studios u Beogradu, kao i na lokacijama širom naše zemlje.

 

– Srbija se pozicionirala ne samo kao dobra lokacija za snimanje već i kao pouzdan partner u produkciji. Podsticajne mere, uz veoma konkurentne cene produkcije i izuzetno profesionalne i iskusne ekipe koje rade na projektima čine Srbiju jednim od najboljih izbora za snimanje u Evropi – navodi se u saopštenju.

 

Serija nastoji da predstavi najrealističniju varijantu Robina Huda, smeštenu u vreme okrutne i korumpirane srednjovekovne zemlje.

 

– Želeo sam da pokažem svetu pravog Robina, te sam istražio originalne balade i zapise o pravosuđu iz 12. i 13. veka koji još uvek postoje. Oni otkrivaju daleko privlačniju i opasniju figuru Robina, koji je grub, autentičan i duboko ukorenjen u istoriji. Ova verzija Robina Huda biće poput „Vikinga“ i „Birmingemske bande“ – objašnjava kreator serije Džonatan Ingliš.

 

 

Robin Hud od svojih neprijatelja uzima novac i daje ga sirotinji ili ga vraća ukoliko im je prethodno pod nekim izgovorom uzet.

 

Glavni neprijatelji junaka iz Šerfudske šume su Princ Jovan bez Zemlje i šerif Notingema.

 

Robin Hud je u 20. veku omiljeni heroj mnogih filmova, pre toga je značajna ličnost bio u romanima, kao što je Ajvanho.

 

Po nekim tvrdnjama članovi njegove bande su bili: Mali Džon, Tak (poznatiji kao fratar Tak), Alan A Dejl,Veliki Džon, Đak-Safija, Vil Skarlet, Kejt.

 

Neki čak tvrde da je legendarna ledi Merijen (Marijana) mogla da se svrsta kao član bande.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište