fbpx

header

Revija japanskih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci

Neretko možemo da čujemo da japanska filmska ostvarenja zavređuju pažnju svih onih koji vole da pogedaju “kvalitetan” film, a upravo za ljubitelje filmova iz zemlje izlazećeg Sunca, Jugoslevenska kinoteka je organizovala niz prikazivanja.

 

Novija ostvarenja japanske kinematografije biće prikazana u okviru „Revije japanskih filmova“ od 18. do 21. februara u muzeju Jugoslovenske kinoteke.

 

Svi zainteresovani biće u prilici da u Kosovskoj 11 pogledaju četiri nova japanska filma, a celi projekat je omogućen zahvaljujući saradnji sa Japanskom fondacijom i titlovima na srpskom jeziku.

 

Četiri ostvarenja novije japanske produkcije su u žanru drame. Među njima su „I tvoja ptica može da zapeva“ (2018) Šoa Mijakea i „More preživljavanja“ (2019) Kazuje Širaišija.

 

Prema broju godišnje izdatih filmova, japanski filmovi se ubrajaju među pet svetskih lidera. Japanci spadaju i u najstarije filmofile pošto se prvo komercijalno filmsko prikazivanje (projekcija) u Japanu dogodilo godinu i po dana nakon prvog filma na svetu u produkciji braće Limijer.

 

Cena ulaznice je 150 dinara, a broj posetilaca je ograničen. U nastavku možete pogledati program Revija japanskih filmova 2022

Muzej Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11

Petak, 18. februar 2022.

I tvoja ptica može da zapeva… 19.00
Subota, 19. februar 2022.

Drugi svet… 19.00

Nedelja, 20. februar 2022.

More preživljavanja… 19.00

Ponedeljak, 21. februar 2022.

Kažu da ništa ne ostaje isto… 19.00

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište