fbpx

header

Revija japanskih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci

Neretko možemo da čujemo da japanska filmska ostvarenja zavređuju pažnju svih onih koji vole da pogedaju “kvalitetan” film, a upravo za ljubitelje filmova iz zemlje izlazećeg Sunca, Jugoslevenska kinoteka je organizovala niz prikazivanja.

 

Novija ostvarenja japanske kinematografije biće prikazana u okviru „Revije japanskih filmova“ od 18. do 21. februara u muzeju Jugoslovenske kinoteke.

 

Svi zainteresovani biće u prilici da u Kosovskoj 11 pogledaju četiri nova japanska filma, a celi projekat je omogućen zahvaljujući saradnji sa Japanskom fondacijom i titlovima na srpskom jeziku.

 

Četiri ostvarenja novije japanske produkcije su u žanru drame. Među njima su „I tvoja ptica može da zapeva“ (2018) Šoa Mijakea i „More preživljavanja“ (2019) Kazuje Širaišija.

 

Prema broju godišnje izdatih filmova, japanski filmovi se ubrajaju među pet svetskih lidera. Japanci spadaju i u najstarije filmofile pošto se prvo komercijalno filmsko prikazivanje (projekcija) u Japanu dogodilo godinu i po dana nakon prvog filma na svetu u produkciji braće Limijer.

 

Cena ulaznice je 150 dinara, a broj posetilaca je ograničen. U nastavku možete pogledati program Revija japanskih filmova 2022

Muzej Jugoslovenske kinoteke, Kosovska 11

Petak, 18. februar 2022.

I tvoja ptica može da zapeva… 19.00
Subota, 19. februar 2022.

Drugi svet… 19.00

Nedelja, 20. februar 2022.

More preživljavanja… 19.00

Ponedeljak, 21. februar 2022.

Kažu da ništa ne ostaje isto… 19.00

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište