fbpx

header

Repertoar bioskopa Zvezda: Projekcije filmova za prave ljubitelje

Bioskopske-karte-zvezda

Novi bioskop Zvezda svake nedelje objavi kojih pet naslova će se projektovati. I ovog puta, na repertoaru bioskopa Zvezda biće prikazano pet filmova sa početkom od 20 časova.

 

Ovonedeljni filmovi u bioskopu Zvezda, od četvrtka do nedelje su:  „A Page of Madness“, „The People Under the Stairs“, „Ghost World“ i „Millennium Actress“.

 

Četvrtak – A Page of Madness

 

U Japanu, muškarac (Masao Inoue) dobija posao domara u mentalnoj ustanovi da bi bio blizu svoje žene (Joši Nakagava). Iako njegova supruga pati od iskrene duševne muke, muškarac veruje da može da je spase. Međutim, njegov pokušaj da je izbavi jedne noći ima suprotan efekat kada se ona uspaniči.

 

Nakon što se vratila u svoju sobu, muž ponovo planira da pokuša da je izvede. U pokušaju ga prekidaju lekar i nekolicina pratilaca koje on napada i, kako on veruje, ubija ih.

 

Petak – The People Under the Stairs

 

Film „The People Under the Stairs“ je američka horor komedija iz 1991. godine. Radnja prati mladog dečaka i dva odrasla razbojnika koji ostaju zarobljeni u kući. Kuća pripada čudnom paru u koju su razbojnici provalili da ukradu kolekciju retkih novčića.

 

Ovo je i priča o mladom dečaku Budali (Fool) iz geta i radnja filma se dešava na njegov 13. rođendan. U tom pokušaju provale, dečak biva zarobljen u njihovoj velikoj kući u predgrađu. Otkriće i tajnu „dece“ koju su ludi brat i sestra „odgajali“ ispod stepenica.

 

Subota – Ghost World

 

Najbolje drugarice Enid (Tora Brč) i Rebeka (Skarlet Johanson) su završile srednju školu. Njihov plan od sedmog razreda bio je da ne idu na fakultet, već da se presele zajedno nakon diplomiranja. Njihovi „ljudi“, kako Enid potvrđuje, su nakaze, bolesnici i čudaci društva.

 

Čisto iz zabave, odlučuju da odgovore na lični oglas „Video sam te“ da vide koji je gubitnik postavio oglas. Četrdesetogodišnji Simor (Stiv Bukemi) priznaje da takođe ne može da toleriše da bude sa ljudima koje jednostavno ne razume. Iako Enid ne priznaje Simoru da su se ona i Rebeka javile na oglas, Enid postaje njegova prijateljica na osnovu njihovog zajedničkog senzibiliteta. Enid polako počinje da otuđuje sve oko sebe, uključujući Rebeku i verovatno Simora. Glavna junakinja veruje da će život kakav ona poznaje biti u redu sve dok ima jedan probni kamen koji može da se vrati. Taj probni kamen možda više nije tako trajan kao što ona veruje.

 

Nedelja – Millennium Actress

 

Japanski animirani film zasnovan je na životima glumica Setsuko Hara i Hideko Takamine. Film priča priču o dvojici dokumentarista koji istražuju život penzionisane glumačke legende. Dok im otkriva priču o svom životu, razlika između stvarnosti i bioskopa postaje zamagljena.

 

TV reporterka Genja Tačibana pronalazi zvezdu filma Čijoko Fudživaru koja je bila samotnica od kada je napustila glumu pre nekih 30 godina. Tačibana glumici daje ključ što je navodi da razmišlja o svojoj karijeri. Dok Čijoko priča priču, Tačibana i njen snimatelj su uvučeni u svet priče. Ključ joj je, kada je bila tinejdžerka, dao slikar i revolucionar kada mu je pomogla da pobegne od policije. Ona postaje glumica u nadi da će slikaru ući u trag, a narednih nekoliko decenija provodi glumeći u raznim žanrovima i epohama.

 

Pročitajte i koji je umetnik živeo u prostorijama Novog bioskopa Zvezda.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište