fbpx

header

Reditelj filma „Munje“ o nastavku kultnog ostvarenja

film-munje-opet-2022

Kultni film domaće kinematografije „Munje” uskoro bi trebalo da dobije svoj nastavak, ali i TV seriju. Želja mnogih će se ostvariti, ako je verovati reditelju prvog filma, Radivoju-Raši Andriću.

 

Andrić je, u intervjuu za Prvu klapu, ranije otkrio da bi „trebalo i voleo bi“ da se nastavak ovog filma desi.

 

– Na konkursu Filmskog centra Srbije dobili smo neke pare, vrlo malo, što je ipak dobar početak. Imamo nešto sa čim možemo da izađemo pred druge potencijalne finansijere – ispričao je reditelj.

 

Andrić je ispričao da je scenarista Srđa Anđelić našao, zajedno sa svojom suprugom, nekoliko sponzora.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sergej Trifunović (@whistler_dick)

 

– Pronašli smo i televiziju koja hoće da emituje mini seriju od četiri epizode. Najveći deo filma bi trebalo da se dešava u Cirihu, pa nam treba još para. S obzirom na to da je film velika prevara, ne bismo sve scene snimali u Cirihu, ali bismo deo radili svakako – rekao je Raša.

 

Kako god sve to zvučalo ima mnogo nade, jer je rekao i da imaju više novca nego za prve „Munje“ koje su, kako je rekao, snimali uz pomoć štapa i kanapa.

 

– Sad imamo malo i alata, ali poučen raznim iskustvima i dalje sumnjam u sve, kao neki starogrčki filozof, dok ne počne snimanje. Ne smem ni zbog svog psihičkog zdravlja da se nadam previše, kako se kasnije ne bih razočarao. Inače je zanimljivo da nisam sujeveran čovek, ali da, kad je film u pitanju, jesam. Nisam došao dotle da, kao jedan naš pomoćnik režije, ceo film radim sa odvezanim pertlama, ali imam neka svoja pravila. Prvog dana snimanja moram da budem u novoj majici, koju nikad ranije nisam obukao. Poštujem to da snimanje filma ne počinje utorkom i četvrtkom. Sve, samo da uspe – ispričao je Andrić.

 

Andrić je otkrio da se nastavak filma zove „Munje opet“, ali i govorio o tome ko će se naći u filmu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sergej (@dick_whistler)

 

– Igraće neki glumci iz stare postave, iste likove. Mogu da vam kažem da se nisu promenili u poslednjih 20 godina. I dalje su isto što su bili, ali se vreme promenilo. Došli su neki novi mladi. Nove generacije će gledati film. On mora da bude posvećen i njima, podjednako kao našim starim junacima – rekao je on.

 

„Munje“ su zaludele sve 2001. godine. Glavnu glumačku ekipu činili su: Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Nikola Đuričko, Maja Mandžuka, Milica Vujović, Zoran Cvijanović i Nebojša Glogovac, koji nažalost više nije među nama.

 

Film i dalje širi pozitivne vibracije, čak i posle dve decenije. Jedan je od svega nekoliko filmova koji ostavili večni trag u srpskoj kinematografiji i pečat na čitavu generaciju.

 

Ostao je i danas neiscrpan izvor inspiracije, viceva, dosetki i fora čije se replike i dan-danas koriste u svakodnevnom govoru i mlađih i starijih. Kada naletite na reprizu „Munja“, čak i ovoliko godina nakon prvog prikazivanja, retko ko će promeniti kanal.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište