fbpx

header

Projekcije filmova pod otvorenim nebom: Repertoar Kinoteka letnji bioskop

A1 letnji bioskop

Pod otvorenim nebom, u atraktivnom prostoru krovne terase Doma Vojske Srbije, u centru Beograda, svako veče u 21 čas u A1 letnjem bioskopu sve do kraja avgusta, biće prikazano 47 filmova strane i domaće produkcije.

 

Pored eminentnih stranih filmskih autora Čarlija Čaplina, Federika Felinija, Dejvida Linča, Vudija Alena, Romana Polanskog, Kšištofa Kišlovskog, Tomasa Vinterberga i mnogih drugih, u okviru letnjeg bioskopa publika će moći da pogleda i 10 domaćih digitalno restaurisanih filmova iz projekta A1 Kinoteka.

 

Među najpoznatijim naslovima domaće kinematografije, koji su digitalno restaurisani, biće prikazani „Ljubav i moda“, „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Davitelj protiv davitelja“, „Varljivo leto ’68“, „Bal na vodi“, „Majstori, majstori“, „Lepota poroka“, „Leto je krivo za sve“, a planirana je i jedna premijera u okviru projekta.

 

Kompletan program ovog letnjeg bioskopa možete pogledati u nastavku teksta ili preuzeti na sajtu Kinoteke  http://kinoteka.org.rs/…/07/A1-KINOTEKA-LETNJI-BIOSKOP.pdf

 

 

Do sada je 24 ostvarenja domaće kinematografije digitalno restaurisano u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke. Nacionalna klasa, Varljivo leto ’68, Davitelj protiv davitelja, Balkanski špijun, Majstori, majstori, Bal na vodi i mnogi drugi. Sve su to filmovi koje ćete moći da pogledate u Jugosvlovenskoj kinoteci.

 

Karte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici. Takođe i na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21h.  Cena karte je od 300 dinara.

 

Za besplatne projekcije filmova, u okviru projekta A1 Kinoteka, karte se mogu preuzimati sat vremena pre početka filma. Broj ulaznica ograničen je na 120 mesta po projekciji.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište