fbpx

header

Projekcija Skotovog i Tarantinovog „True Romance“

true-romance-film-kvaka-22-2022

U okviru ciklusa „Velike ljubavi“ na terasi Kvake 22 se prikazuje „True Romance“ u stilu Tarantina. Odlična glumačka ekipa koja u filmu pravi napetost, kao i priča koja vas drži i uvlači u svet nasilja i ljubavi i tako od početka do samog kraja.

 

„True Romance“ je američki igrani film snimljen 1993. godine u režiji Tonija Skota, a prema scenariju Kventina Tarantina. Po žanru predstavlja kombinaciju akcionog filma, melodrame i crne komedije. Protagonisti, koje tumače Kristijan Slater i Patriša Arket, su mladi radnik iz detroitske videoteke i prostitutka. Radnja prati njihov pokušaj da kokain ukraden od okrutnih kriminalaca „utope“ u Holivudu i tako započnu novi život.

 

Iako ispočetka nije imao veliki komercijalni uspeh, stekao je brojne pohvale od strane kritike. Nakon što je Tarantino postao zvezda sa filmom „Pulp Fiction“, stekao je i kult-status. Tarantino, čiji je scenario, prema vlastitim tvrdnjama, brojne autobiografske elemente, ispočetka je hteo sam da režira film. Međutim, na kraju se složio sa time da film ipak režira Toni Skot.

 

Na kraju je bio zadovoljan tim izborom, kao i Skotovom odlukom da izmeni kraj filma, smatrajući da bi bio daleko efektniji hepi end.

 

Film se odlikuje i muzičkom partiturom Hansa Zimera temeljenoj na temi Gassenhauer Carla Orffa, korištenoj dvadeset godina u filmu „Badlands“. I time, kao i naracijom glavnog ženskog lika je „True Romance“ odao omaž filmu „Badlands“.

 

Film „True Romance“ prikazuje se u 21 čas, u četvrtak, 28. jula. Ulaz je uz donacije koje će biti ulozene u novu izlagačku sezonu galerije Kvaka 22.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište