fbpx

header

Projekcija filma „Isti“ Dejana Petrovića u DOB

film-isti-dejan-petrovic-dom-omladine-2022

Projekcija i razgovor o filmu „Isti“ sa Dejanom Petrovićem, rediteljem, scenaristom i producentom tog ostvarenja održaće se u Domu omladine.

 

„Isti“ je film metafore koji se bavi temom gubljenja identiteta pojedinca pod uticajem sistema. Priča priču prikazivanjem svakodnevice osuđenika i stražara u nekoliko najvećih zatvora u Srbiji.

 

Ovaj film je premijerno prikazan na IDFA (2017). Osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film na 20. Ismaillia IFF u Egiptu 2018. godine i Gran pri za najbolji kratki dokumentarni film na 65. Martovskom festivalu.

 

Dejan Petrović je scenarista i reditelj nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova, kao i producent oko 50 kratkometražnih dokumentaraca.

 

Osnivač je i direktor Nezavisnog filmskog centra Filmart. U okviru Filmart-a u kontinuitetu realizuje nekoliko projekata, između ostalih i Međunarodni studentski filmski kamp Interakcija. Predaje kao vanredni profesor na studijskom programu Filmska i televizijska režija na Akademiji umetnosti u Beogradu.

 

Događaj je zakazan za 31. jul sa početkom u 20 časova u okviru Dok Cinema Masters programa.

 

Dok Cinema Masters je program koji predstavlja filmske klasike kratkometražnog i dugometražnog dokumentarnog filma. Predstavlja i autore koji su već ispisali istoriju domaće kinematografije i one koji su nesumnjivo sebi obezbedili mesto u domaćoj kinematografiji, a koji još uvek stvaraju i svojim opusom šire uticaj na mlađe generacije.

 

Filmske projekcije su praćene razgovorom moderatora sa gostima ili samostalnim prikazom filma i filmskih uticaja u opusu autora prikazanog filma, od strane moderatora. Ideja je da se domaća publika upozna sa specifičnostima domaćeg dokumentarnog stvaralaštva. Cilj je i da se gledaoci upoznaju sa tendencijama na međunarodnoj dokumentarnoj sceni, jednako u kontekstu umetnosti i savremene dokumentarne produkcije.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište