fbpx

header

Prikazivanje filma: Prva i poslednja glavna uloga Marka Živića

ne-igraj-na-engleze-marka-živića-2022

Film „Ne igraj na Engleze“ reditelja Slobodana Pešića počeće da se prikazuje u bioskopima širom Srbije od 12. maja. Ovo je prva i poslednja glavna uloga Marka Živića na filmu.

 

Glavne uloge u filmu tumače Ivan Tomić, Daniel Sič i nedavno preminuli Marko Živić.

 

Ivan Tomić, jedan od glavnih glumaca, kaže da je presrećan što će film napokon ugledati mrak bioskopa. Rekao je i da je uzbuđen što će konačno priča, u koju su krenuli pre nekoliko godina, imati finale kakvo zasužuje.

 

– U isto vreme sam i tužan što jedan od Engleza, naš brat sa scene i iz kadra nije više sa nama. Ali sva trojica smo zajedno na platnu i radujem se što će publika moći da vidi Marka Živića u jednoj od najzrelijih uloga koje je ostvario. Verujem da je to dovoljno za glumca, da od njega ostane svetlost u bioskopskom mraku – kazao je Tomić.

 

Daniel Sič je dodao da je veoma zadovoljan što će ovaj film najzad biti prikazan publici i fanovima istoimene predstave.

 

– Sa ushićenjem iščekujem reakciju publike kako one koja je gledala predstavu tako i onih koji nisu uspeli da je vide. Napravili smo nešto što je drugačije. Jedino što me slama je činjenica da pored nas na poklonu neće biti naš dragi Marko. Sa njim smo živeli na sceni i živimo u ovom filmu – kazao je Sič.

 

„Ne igraj na Engleze“ prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna koje povezuje zajednička strast prema klađenju. U pitanju su rezultati utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav „prljav veš“ njihovog odnosa.

 

Ostale uloge u filmu tumače Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Ðorđe Kreča i Irena Mišović.

 

Film je doživeo svetsku premijeru na prošlogodišnjim 56. Filmskim susretima u Nišu. Tada je Ivanu Tomiću dodeljena Povelja za izuzetnu mušku ulogu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište