fbpx

header

Premijera kratkog filma „Rođenje“ u Akademiji 28

rođenje-film-premijera-2022

Premijera kratkog igranog filma „Rođenje“ reditelja Stevana Stančevića, biće emitovana u Akademiji 28.

 

Nakon filma sledi otvaranje panela. Govoriće se na temu efekata angažovanog filma na svest o ljudskom uticaju na ekologiju i prirodne resurse, kao i o trenutnom statusu nezavisnih stvaralaca u regionu.

 

Film „Rođenje“ govori o Urošu, pripadniku plemena sakupljača 2053. godine kada smo se povukli u šume i vratili na izvore. Nema više ničega čistog, a od Uroša zavisi da li će njegovo pleme preživeti. Nakon što nailazi na izvor pijeće vode, presreće ga lovac iz plemena lovaca. Uroš sada mora da zaštiti sebe, pa tek onda svoje pleme.

 

 

Kratka forma filma, u kombinaciji sa distopijskim narativom, je nešto što odudara od klasičnog angažovanog pristupa sačinjenog uglavnom od istinitih priča. Film je osmišljen tako da pošalje nekoliko poruka o prirodi nas samih kao i o moći koju imamo (ili nemamo) na svet oko sebe.

 

U filmu igraju Ilija Blagojević, Nikola Štrbac, Mirko Jokić, Biljana Mutavdžić, Vladimir Đorđević, Tomislav Radosavljević, Anđela Đorđević.

 

Reditelj i koscenarista je Stevan Stančević, senarista Ivan Jovanović, a direktor fotografije Milovan Ilić. Za produkciju je bila zadužena Medusa Culture Hub.

 

Film će biti prikazan 18. marta u 20 časova. Ulaz na projekciju filma je besplatan.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište