fbpx

header

Premijera filma „Drugi ja: Ovo je moja priča“ u Dorćol platzu

Drugi ja

12. aprila 2022. godine u Dorćol platzu od 18 časova održaće se premijera dokumentarnog filma “Drugi ja: ovo je moja priča”.

 

Film će istovremeno biti prikazan u nekoliko gradova regiona u kojima “Inicijativa mladića” trenutno primenjuje projekat „Budućnost za mlade“. Nakon projekcije filma biće organizovane panel diskusije na temu obrazovanja zasnovanog na životnim veštinama.

 

Film „Dragi ja“ prati trojicu članova Inicijative mladića i njihovo odrastanje: od uključivanja u „Budi muško“ klub, do aktivista, odnosno: trenera i omladinskih radnika. O tome šta su naučili o sebi, a šta o društvu; koje su životne veštine usvojili u okviru edukativnih programa Inicijative mladića; o različitim izazovima svog odrastanja koje su prevazišli i o temama kojima danas podučavaju mladiće i devojke – govore: Denis Hoti, Đorđe Trbojević i Nikola Vasić.

 

Inicijativa mladića (Young men initiative – YMI) je regionalni program CARE International Balkans, koji radi u kontinuitetu od 2006. godine koji uključuje ministarstva obrazovanja, pedagoške zavode, škole, učenice i učenike, roditelje i nevladine organizacije u partnerski i proaktivni proces razvoja, testiranja i unapređenja obrazovnih programa, a u cilju stvaranja kvalitetnijih obrazovnih i zdravstvenih prilika za mlade. Program se uspešno realizuje u Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu*, Bosni i Hercegovini (BiH), Albaniji i delom u Crnoj Gori.

 

 

Inicijativa mladića i njegov najznačajniji obrazovni Program Y dokazano su efikasni u smanjenju nasilja, eliminaciji štetnih socijalnih faktora, povećanju stepena rodne ravnopravnosti i razvoju zdravih životnih navika adolescenata u raznolikom političkom, institucionalnom, kulturnom i nacionalnom kontekstu zemalja Balkana.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište