fbpx

header

Pravi rekorder – Najgledaniji film u srpskim bioskopima

Leto-kada-sam-naučila-da-letim-film-2022

Novi film Radivoja Raše Andrića imao je snažan bioskopski start i zvanično je najgledaniji film u srpskim bioskopima. Za prvi vikend ga je pogledalo 26.080 gledalaca (27.422 uključujući i premijeru).

 

Velika gledanost je ovoj emotivnoj priči o odrastanju obezbedilo prvo mesto na listi najgledanijih filmova u srpskim bioskopima.

 

Svečana premijera filma „Leto kada sam naučila da letim“ je održana 16. februara u Kombank dvorani. Odmah nakon, film je ušao u redovnu bioskopsku distribuciju pod okriljem Art Viste.

 

Foto: Promo

 

Najgledaniji film u srpskim bioskopima je vedra i duhovita priča snažnih emocija. Radnja prati dvanaestogodišnju Sofiju, devojčicu pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake.

 

Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo. Film su producirali Maja Popović Milojević i Milan Stojanović iz beogradske filmske kuće Sense Production. Koproducenti filma su iz Hrvatske, Bugarske i Slovačke.

 

Pored Klare Hrvanović, koja tumači lik Sofije, u filmu glume Olga Odanović, Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

 

Filmski centar Srbije je projekat za novi Andrićev film podržao u junu 2018. godine, u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište