fbpx

header

Pravi rekorder – Najgledaniji film u srpskim bioskopima

Leto-kada-sam-naučila-da-letim-film-2022

Novi film Radivoja Raše Andrića imao je snažan bioskopski start i zvanično je najgledaniji film u srpskim bioskopima. Za prvi vikend ga je pogledalo 26.080 gledalaca (27.422 uključujući i premijeru).

 

Velika gledanost je ovoj emotivnoj priči o odrastanju obezbedilo prvo mesto na listi najgledanijih filmova u srpskim bioskopima.

 

Svečana premijera filma „Leto kada sam naučila da letim“ je održana 16. februara u Kombank dvorani. Odmah nakon, film je ušao u redovnu bioskopsku distribuciju pod okriljem Art Viste.

 

Foto: Promo

 

Najgledaniji film u srpskim bioskopima je vedra i duhovita priča snažnih emocija. Radnja prati dvanaestogodišnju Sofiju, devojčicu pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake.

 

Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo. Film su producirali Maja Popović Milojević i Milan Stojanović iz beogradske filmske kuće Sense Production. Koproducenti filma su iz Hrvatske, Bugarske i Slovačke.

 

Pored Klare Hrvanović, koja tumači lik Sofije, u filmu glume Olga Odanović, Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

 

Filmski centar Srbije je projekat za novi Andrićev film podržao u junu 2018. godine, u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište