fbpx

header

Pogledajte film Tamare Drakulić „U slavu ljubavi“

film-U-slavu-ljubavi-krov-2022

Društveni centar KROV ugostiće rediteljku i masterantkinju etnologije i antropologije Tamaru Drakulić. Tom prilikom će posetioci moći da pogledaju njen dugometražni film „U slavu ljubavi“ (2020).

 

Tamara je sa svojim dugometražnim dokumentarnim filmovima učestvovala na brojnim evropskim i svetskim festivalima.

 

Sintetički svet, stvoren za potrebe ovog filma, povezuje malo pustinjsko selo sa Šekspirom. Povezuje i lokalne legende sa romantičnom tragedijom, aktuelni, svakodnevni život sa tragovima prošlih vremena. Beto, protagonista filma, nam otvara prolaz u svoj svet. On se sastoji od lokalnih mitova i veština, odvažnih poduhvata i dubokih uvida u manje očigledne veze između minulih i aktuelnih tokova društvene stvarnosti.

 

Vodeći nas prema „centru svog sveta“, razotkriva i nameru izraženu u naslovu ovog filma. Time gledaoce približava tački iz koje briga o sebi razotkriva svoju neraskidivu povezanost sa brigom o bićima oko nas.

 

Tamara Drakulić je diplomirala filmsku režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu. Master studije završila je na Odeljenju za etnologiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. To je učinila radom na istraživanju prirode veze koju raspoznaje između intimnog sveta pojedinca i različitih aspekata filma i filmskog jezika.

 

Snimila je četiri dugometražna filma, „Ljuljaška“ (2012), „Okean“ (2014), „Vetar“ (2016) i film „U slavu ljubavi“ (2020). Svi ti filmovi su učestvovali u zvaničnim, takmičarskim selekcijama značajnih svetskih filmskih festivala. Neki od njih su Torino Film Festival (Italija), Goteborg (Švedska), Jihlava (Češka), BAFICI (Argentina), Cottbus (Nemačka), Carl IFF Sofia (Bugarska), Sarajevski filmski festival (BiH), Cinedays Skopje (Severna Makedonija), FEST, Beogradski festival autorskog filma, Slobodna Zona (Srbija).

 

Na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, film „Okean“ je dobio nagradu za najbolju montažu. Film „Vetar“ je nagrađen kao najbolji domaći film FEST-a u Beogradu.

 

Učestvovala je u predselekciji filmova za Golden Tree International Documentary Film Festival (Kina), vodila Film-mejking radionicu u organizaciji UK Paroborod, uređivala i vodila muzičku emisiju Ljuljaška, na Novom radiju Beograd.

 

Projekcija filma je zakazana za 5. maj u Krovu, a počinje u 20 časova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište