fbpx

header

Počela prodaja ulaznica za Beldocs

Festival Beldocs

Jedan od vodećih festivala dokumentarnog filma u ovom delu Evrope, Beldocs, održava se ove godine od 11. do 18. maja, a prodaja ulaznica započela je danas, na čak sedam lokacija u Beogradu – u Domu omladine, Dvorani Кulturnog centra, Jugoslovenskoj kinoteci, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, Art bioskopu Кolarac, kao i u bioskopu Balkan, gde će se održavati XR izložba, besplatna za sve posetioce festivala.

 

Selekcija Meteori na Beldocsu: Prepustite se njihovim svetovima

 

Tokom osam festivalskih dana, u dvanaest programskih celina, premijerno će biti prikazano više od sto najboljih ostvarenja svetskog dokumentarizma i XR sadržaja danas, a ulaznice za sve projekcije mogu se kupiti i putem sajta Beldocs.rs.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beldocs (@beldocsfest)

-Za pet dana otvaramo jubilarni 15. Beldocs i radujemo se što ćemo i ove godine imati neke od najiščekivanijih dokumentarnih filmova. Prikazaćemo nagrađivane dokumentarne filmove nekih od najsmelijih filmskih stvaralaca koji danas rade širom sveta. Osim filmskih projekcija organizovaćemo niz panela i Master Class predavanja, a u okviru Industry aktivnosti na radionicama, dodelićemo novčane nagrade za razvoj budućih filmova – izjavila je Mara Prohaska Marković, direktorka Beldocs festivala.

 

Beldocs, jedan od vodećih međunarodnih festivala dokumentarnog filma u ovom delu Evrope, održava se svake godine u maju u Beogradu.

 

Osnovan 2008. godine, podeljen je u 12 programskih celina, organizuje preko 100 premijernih projekcija svake godine, tokom osam dana trajanja festivala, koji se prikaziju na više od 7 lokacija.  Festival dodeljuje 6 nagrada u četiri takmičarska programa.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište