fbpx

header

Ovih 5 filmova smo gledali na FEST-u, a nominovani su za Oskara

fest-festival-film-2022

Ljubitelji dobrog filma širom sveta s velikim nestrpljenjem očekuju 94. dodelu nagrade Oskar, a publika na jubilarnog 50. Festu imala je priliku da pogleda pet ostvarenja iz različitih kategorija nominovanih za prestižnu nagradu.

 

Oskar: O razočaranjima, tesnim trkama i neprijatnim iznenađenjima

 

Film “Belfast”, za koji je scenario i režiju potpisao Kenet Brana, nominovan je u kategoriji za najbolji film, režiju, originalni scenario, sporednu mušku ulogu (Kiran Hajnds), sporednu žensku ulogu (Džudi Denč).

 

Film prikazuje život severnoirske protestantske porodice radničke klase iz perspektive njihovog devetogodišnjeg sina Badija tokom Nevolja u Belfastu. Badijev otac radi u Engleskoj, dok porodica − Mama, stariji brat Vil i baka i deda po ocu − žive u Belfastu. On sanja o glamuroznoj budućnosti koja će ga odvesti daleko od nevolja, dok privremeno pronalazi utehu u porodici.

 

Pet filmova koji su najveći favoriti za Oskara

 

 

Film “Pica od sladića” nominovan je za najbolju režiju, najbolji film i najbolji originalni scenario, a režirao ga je Pol Toma Andreson.

 

Ljubavna priča o prvoj ljubavi petnaestogodišnjaka i deset godina starije devojke, koji izlaze na dejt bez obzira na razliku u godinama. Ona je mlada žena koja želi da pronađe sebe van svog posla pomoćnika fotografa. On se već etablirao kao glumac i brzo će to reći Alani u pokušaju da je impresionira. Ana je zadivljena njegovim natprirodnim samopouzdanjem i oni uspostavljaju iskren, ali nezgodan odnos.

 

Filmovi 50. FEST-a koji nisu holivudski ušećereni

 

 

Na 50. Festu prikazan je i film “Mračna kći”, a upravo iz tog filmskog ostvarenja Megi Džilenhol nominovana je za glavnu ženski ulogu, za sporednu žensku ulogu Džesi Bakli.

 

“Mračna kći” donosi priču o Ledi, profesorki koja odlazi na godišnji odmor pored okeana i postaje opsednuta jednom mladom mamom koja se igra sa svojom ćerkom na plaži. Kako se zbližava sa ovom mladom ženom i njenom neobičnom porodicom, Leda počinje da se seća mnogih trauma iz sopstvene prošlosti…

 

 

Za glavnu žensku ulogu u filmu „Paralelne majke“ Pedra Almodovara nominovana Penelope Kruz.

 

Penelope zajedno sa koleginicom Milenom Smit glumi trudnicu različitih pozadina, koje se zajedno nalaze u porodilištu i obe rađaju devojčice. U trenucima pre nego što rode svoje ćerke one se zbližavaju, a veza koja nastaje zauvek će promeniti njihove živote.

 

 

Najnovija ekranizacija Edmona Rostana “Sirano”, u režiji Džoa Rajta nominovana je u kategoriji za najbolji kostim. Dok je jedna presrećna što je u drugom stanju, druga je uplašena tinejdžerka.

 

Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači bioskopske gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i lepotom u filmu SIRANO, ponovo predstavljajući vanvremensku priču o ljubavnom trouglu koji slama srce.

 

Ko će osvojiti nagradu Oskar saznaćemo nakom Festa na ceremoniji koja će biti održana 27. marta u u Dolbi teatru u Los Anđelesu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište