fbpx

header

Novi repertoar bisokopa „Zvezda“

Ukoliko želite da odgledate dobar film koji drži pažnju, bioskop „Zvezda“ iz nedelje u nedelju nepogrešivo bira samo ona filmska ostvarenja koja su ostavila traga u svetskoj kinematografiji, posle kojih ćete se vratiti kućama prepuni utisaka.

 

Ovonedeljnih pet naslova držaće budnim vaša čula i ostaviti dubok utisak, a ona su: „12 Angry man“, „Alice in the cities“, „Hausu“, „“Possum“, „Ghost in the shell 2: Innocente

 

Iz bioskopa „Zvezda“ napominju da ne primaju rezervacije. Vrata za projekciju otvorena petnaest minuta pre samog početka.

 

Sreda (2.03.) – 12 Angry man

 

Pred vama je jedna od najradikalnijih sudskih drama u istoriji filma, “12 Angry man”, Sindija Lumete. Drama iza zatvorenih vrata gleda na američki pravni sistem, koji je, koliko zadivljujuć, toliko i rezervisan. Kultna adaptacija televizijske predstave Redžinalda Rouza sa Henrijem Fondom kao članom porote belih muškaraca koji su spremni da donesu presudu tinejdžeru iz Portorika, optuženog za ubistvo svog oca.

 

 

 

Četvrtak (3.03.) Alice in the cities

 

Veličanstveni film „Alice in the Cities“ definisaće karijeru Vima Vendersama i jedna je sasvim emocionalno velikodušna i sjajno snimljena priča. Govori o nemačkom novinaru (Rudiger Vogler) koji se vozi preko Sjedinjenih Država da bi istražio članak. U pitanju je razočaravajuće putovanje, u kojem on nije u stanju da se istinski poveže sa onim što vidi. Stvari se, međutim, menjaju kada nema drugog izbora nego da povede devojčicu po imenu Alis (Iella Rottlander) sa sobom na povratku u Nemačku, nakon što njena majka (Lisa Krojzer) – koju je upravo upoznao — ostavi dete njemu.

 

 

Petak (4.03.) – Hausu

Film Nobuhikoa Obaiašija „Hausu“ je halucinantni izlet o učenici koja putuje sa šest drugarica iz razreda u seoski dom svoje bolesne tetke i suočava se sa zlim duhovima, demonskom kućnom mačkom, krvožednim klavirom i drugim jezivim vizijama , sve je realizovao Obaiaši putem matova, animacije i kolaž efekata. Podjednako apsurdno, izgleda poput košmara, „Hausu“ je možda bio upućen na Zemlju sa neke druge planete. Jedno od najuzbudljivijih kultnih otkrića iz 70-ih.

 

 

 

Subota (5.05.) – Possum

 

Priča je o vraćanju u dom iz detinjstva, osramoćeni lutkar je primoran da se suoči sa svojim opakim očuhom i tajnama koje su ga mučile ceo njegov život.

 

Nedelja (6.03.) – Ghost in the shell 2: Innocente

Kultni egzistencijalistički „Ghost in the Shell“, remek delo je animiranog filma koje je ostvarilo veliki uticaj na svetsku pop kulturu. Ženski kiborg policajac i njen partner love misterioznog i moćnog hakera koji se zove “Marionetista“.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište