fbpx

header

Novi „Doktor Who“: Prvi afroamerikanac u ulozi Gospodara vremena

Doktor-Who-serija-2022

Škotski glumac Nkuti Gatva je novi Doktor Who. Glumca znamo iz Netfliksovog ostvarenja „Seksualno obrazovanje“ u ulozi Erika.

 

Gatva ovim postaje 14. Gospodar vremena i prvi afroamerikanac sa glavnom ulogom u ovom ostvarenju. Na dodeli filmske nagrade BAFTA, glumac je rekao da je ovo velika čast. On je bio i nominovan na ovom događaju za najbolju mušku ulogu u komičnoj seriji „Seksualno obrazovanje“.

 

– Osećam se zaista neverovatno, to je prava čast. Ova uloga je institucija. Toliko je kultna i znači velikom broju ljudi, uključujući i mene. To je nešto u čemu svi mogu da uživaju. Veoma sam zahvalan što mi je predata palica i potrudiću se da dam sve od sebe – rekao je Gatva.

 

Gatva je dodao i da „za razliku od doktora možda ima samo jedno srce, ali ga daje ovoj seriji“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ncuti Gatwa (@ncutigatwa)

 

Šouraner Rasel Ti Dejvis rekao je da ga je Gatva impresionirao i ostavio jak utisak na „odličnoj“ audiciji.

 

– Bila je to naša poslednja audicija. Mislili smo da imamo nekoga, a onda je on ušao i „ukrao“ ulogu. Zaista sam oduševljen. Biće to sjajan projekat – rekao je pisac i producent.

 

Bi-Bi-Si je emitovao 39 sezona serije „Doktor Who“ tokom skoro 60 godina. Radi se o vanzemaljcu poznatom kao Doktor koji putuje kroz vreme i prostor u staromodnoj telefonskoj govornici britanske policije zvanoj TARDIS.

 

Doktor se regeneriše u nove ljude, a zauzvrat, serija menja glavnog glumca svakih nekoliko godina. Iako se prelazak na nove doktore očekuje i željno iščekuje od strane fanova, prethodni pokušaji serije da se promeni i diverzifikuje nisu baš bili prihvaćeni.

 

Kada je 2017. godine najavljeno da će se Džodi Vitaker naći u ulozi doktora, neki fanovi su usvojili hešteg #NotMyDoctor i pitali se zašto je lik iznenada promenio pol.

 

Poslednja epizoda Vitakerove tek predstoji. Emitovaće se na jesen tokom proslave stogodišnjice Bi-Bi-Sija. Gatva će debitovati kao Gospodar vremena 2023. godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište