fbpx

header

Novi bioskop Zvezda – Repertoar za ovu nedelju

repertoar-bioskop-zvezda-2022

Već sada tradicionalno svake nedelje objavljujemo repertoar Novog bioskopa Zvezda. Svake nedelje pažljivo biraju filmove koji će se naći na njihovom repertoaru.

 

Tako i ove nedelje, pet naslova će se emitovati, od srede do nedelje, sa početkom od 20 časova. Iz bioskopa Zvezda napominju da ne primaju rezervacije, a da se bioskop otvara 15 minuta pre početka projekcije.

 

Ovonedeljni filmovi koje možete pogledati u bioskopu Zvezda su: „The Shawshank Redemption“, „Au Revoir les Enfants“, „Cronos“, „Flowers of Shanghai“ i „Cowboy Bebop: The Movie“.

 

Sreda – The Shawshank Redemption

 

Dvojica zatvorenika povezuju se tokom niza godina, pronalazeći utehu i konačno iskupljenje kroz dela uobičajene pristojnosti.

 

Radnja filma obuhvata hroniku iskustava nekadašnjeg uspešnog bankara kao zatvorenika u sumornom zatvoru nakon što je proglašen krivim za zločin koji nije počinio. Film prikazuje čovekov jedinstven način suočavanja sa svojim novim, mučnim životom. Usput se sprijatelji sa brojnim zatvorenicima, među kojima je najistaknutiji mudri zatvorenik po imenu Red.

 

 

Ovaj film nije zasnovano na istinitoj priči, već je adaptiran iz novele Stivena Kinga iz 1982. godine, „Rita Hejvort i Iskupljenje iz Šošenka“. Priča je prvobitno objavljena u „Different Seasons“, zbirci od četiri Kingove priče povezane sa svakim godišnjim dobom.

 

Na sajtu IMDb, nalazi se na prvom mestu najboljih filmova svih vremena. Nominovan je za sedam Oskara.

 

Četvrtak – Au Revoir les Enfants

 

Tokom Drugog svetskog rata, dečak iz više klase Žulijen Kuentin i njegov brat Fransoa nakon odmora odlaze u katolički internat na selu. Žulijen je vođa i dobar đak, a kada u školu stigne novi učenik Žan Bon, između njih se stvara posebna veza.

 

Ipak, Žilijen uči da poštuje Žana koji otkriva da je Jevrejin, te ga sveštenici kriju od nacista. Otkriva se da sluga Džozef krade zalihe iz škole da bi ih prodao na crnom tržištu, te sveštenici otpuštaju mladića. Ubrzo nako toga, Gestapo stiže u školu da istraži učenike i sveštenike koji rade u internatu.

 

Petak – Cronos

 

U Verakruzu u Meksiku, 1536. godine tokom inkvizicije, alhemičar je napravio misteriozni i sofisticirani uređaj po imenu Kronos da bi obezbedio večni život vlasniku. U današnje vreme, trgovac antikvitetima Isus Gris pronalazi Kronosa skrivenog u drevnoj statui dok je čisti sa svojom unukom Aurorom.

 

Slučajno aktivira uređaj i ubrzo njegova supruga Mercedes i on primećuju da se podmladio. Iz vedra neba, stranac Anhel de la Gvardija posećuje Grisovu radnju i kupuje staru statuu.

 

Sledećeg dana, Gris pronalazi svoju radnju uništenu i Anhelovu karticu na podu. Posećuje Anhela koji ga upoznaje sa ekscentričnim milionerom De la Gvardijom. On mu objašnjava da Kronos ima isceliteljsku moć i daje večni život. De la Gvardija šalje Anđela da ulovi Grisa kako bi dobio Kronosa bez obzira na cenu.

 

Subota – Flowers of Shanghai

 

U Šangaju, oko 1880. godine, postoje četiri elegantne javne kuće pretvorene u cvećare. Svaka od njih ima tetku koju zovu Madam, kurtizanu u najboljim godinama, starije sluge i zrele devojke na obuci.

 

Muškarci se okupljaju oko stolova sa hranom, dok igraju igrice sa alkoholom. Žene žive unutar zidova obloženih tamnim pločama, atmosfera je zagušljiva zbog opijuma.

 

 

Priča prati živote mladih kurtizani, da li će ih ti muškarci ostaviti zbog mlađih, da li mogu da otkupe njihovu slobodu. U cvetnim kućama tj. elitnim bordelima u Šangaju, opisane su različite priče o ljubavi, odanosti i prevari.

 

Nedelja – Cowboy Bebop: The Movie

 

Nakon terorističkog bombardovanja 2071. godine, smrtonosni virus je pušten na stanovništvo Marsa. Vlada je izdala nagradu od 300 miliona voo-long, najveću nagradu u istoriji, za hvatanje onoga ko stoji iza toga. Posada lovaca na glave svemirskog broda Bebop, Spajk, Fej, Džet i Ed, uzimaju slučaj sa nadom da ćete unovčiti nagradu.

 

Međutim, misterija koja okružuje odgovornog čoveka, Vinsenta, seže dublje nego što su ikad zamišljali, a oni nisu jedini koji ga love. Prvobitni kreatori virusa poslali su Elektru da se obračuna sa Vinsentom i ukloni svakoga ko pronađe istinu koju on krije.

 

Kako potraga za čovekom bez prošlosti i budućnosti nastavlja da eskalira, oni počinju da se pitaju šta je stvarnost, a šta san dok granica između razuma i ludila postaje sve očiglednija.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište