fbpx

header

Novi bioskop Zvezda: Potrebni VHS snimci iz ’90. godina

VHS-snimci

U okviru projekta „VHS: Slučaj izgubljenog sećanja“, Novom bioskopu Zvezda potrebni su VHS snimci.

 

Potrebni su snimci iz privatnih arhiva koji opisuju Beograd devedesetih godina. Projekat „VHS: Slučaj izgubljenog sećanja“ bavi se uspomenama poslednje VHS generacije.

 

U obzir dolaze sva godišnja doba i scene iz Beograda.  Ti VHS snimci mogu biti: vožnje kolima po gradu, šetnje po gradu, prazni rafovi i prodavnice za vreme hiperinflacije ’93. godine i prazne ulice za vreme pomračenja sunca ‘99-te.

 

– Ukoliko se sećate da su vaši roditelji imali VHS kameru ’90-tih, vrlo je moguće da se kod vas kriju ovakvi materijali. Ukoliko ste vi ti koji su snimali VHS kamerom ’90-tih, vrlo je moguće da ste zabeležili baš ono što nam treba – javljaju iz organizacije i pozivaju sve ljude koji mogu da se priključe akciji.

 

 

Želja jeste da se zajedno izgradi slika našeg grada, ali i da se oživi kolektivno sećanje.

 

Napomenuto je da se VHS snimci prikupljaju isključivo za privatnu arhivu.

 

Ekipu „VHS: Slučaj izgubljenog sećanja“ možete kontaktirati putem mejla vhsmemorycase@gmail.com. Isto tako, ako ste u mogućnosti, možete podeliti objavu na društvenim mrežama kako bi se prikupili snimci nekog drugog života.

 

Takođe, ove nedelje na repertoaru Novog bioskopa Zvezda nalazi se pet kultnih filmskih ostvarenja koja možete pogledati od 20 časova,

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište