fbpx

header

Nedelja finskog filma od 7. aprila u Beogradu

Bioskopske-karte-zvezda

Manifestacija „Nedelja finskog filma – Finske priče o ljubavi“, čiji je selektor reditelj Stefan Arsenijević, biće održana od 7. do 11. aprila u Dvorani Кulturnog centra Beograda.

 

-Sada je pred vama najbolje od najboljeg finske kinematografije u protekle četiri godine, a pregršt je uzbudljivih ostvarenja nastalo u ovom periodu – rekao je Stefan Arsenijević.

 

Posetioci će biti u prilici da pogledaju filmove „Psi ne nose pantalone“ autora Juke Peke Valkeapaea i „Slepi čovek koji nije želeo da pogleda Titanik“ Temu Nikija, ovenčan nagradom publike na Venecijanskom festivalu. Tu su i filmovi s temom izbeglica – „Prvi sneg“ i romantična komedija „Aurora“ Mije Tervo, koja i otvara festival, a u njoj igra Amir Eskandri koji je kao izbeglica iz Irana proveo nekoliko godina dečaštva u izbegličkom kampu u Beogradu.

 

Кako je najavljeno, „Tove“ rediteljke Zaide Bergrot je biografija Tove Janson, ikone finske kulture, autorke romana i stripova o dečijim junacima Muminima, koji govori o seksualnim i društvenim slobodama, biseksualnom ljubavnom trouglu koji je doprineo nastanku čuvenih bajkovitih junaka.

 

U okviru Nedelje finskog filma publika КCB-a će moći da pogleda i ansambl film „Igre među prijateljima“ Jeni Toivoniemi, toplu dramu „Šumski div“ Vile Jankerija i uvrnuti finski humor u „Čeličnim damama“ Pamele Tole.

 

-U centru svih ovih različitih filmova je ljubav, u najrazličitijim oblicima i formama – mladalačka, zakasnela, lezbijska, sadomazohistička, nepokolebljiva, nemoguća, neočekivana, neuhvatljiva… Budite otvoreni i spremni na iznenađenja – rekao je Stefan Arsenijević.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište