fbpx

header

Nedelja finskog filma od 7. aprila u Beogradu

Bioskopske-karte-zvezda

Manifestacija „Nedelja finskog filma – Finske priče o ljubavi“, čiji je selektor reditelj Stefan Arsenijević, biće održana od 7. do 11. aprila u Dvorani Кulturnog centra Beograda.

 

-Sada je pred vama najbolje od najboljeg finske kinematografije u protekle četiri godine, a pregršt je uzbudljivih ostvarenja nastalo u ovom periodu – rekao je Stefan Arsenijević.

 

Posetioci će biti u prilici da pogledaju filmove „Psi ne nose pantalone“ autora Juke Peke Valkeapaea i „Slepi čovek koji nije želeo da pogleda Titanik“ Temu Nikija, ovenčan nagradom publike na Venecijanskom festivalu. Tu su i filmovi s temom izbeglica – „Prvi sneg“ i romantična komedija „Aurora“ Mije Tervo, koja i otvara festival, a u njoj igra Amir Eskandri koji je kao izbeglica iz Irana proveo nekoliko godina dečaštva u izbegličkom kampu u Beogradu.

 

Кako je najavljeno, „Tove“ rediteljke Zaide Bergrot je biografija Tove Janson, ikone finske kulture, autorke romana i stripova o dečijim junacima Muminima, koji govori o seksualnim i društvenim slobodama, biseksualnom ljubavnom trouglu koji je doprineo nastanku čuvenih bajkovitih junaka.

 

U okviru Nedelje finskog filma publika КCB-a će moći da pogleda i ansambl film „Igre među prijateljima“ Jeni Toivoniemi, toplu dramu „Šumski div“ Vile Jankerija i uvrnuti finski humor u „Čeličnim damama“ Pamele Tole.

 

-U centru svih ovih različitih filmova je ljubav, u najrazličitijim oblicima i formama – mladalačka, zakasnela, lezbijska, sadomazohistička, nepokolebljiva, nemoguća, neočekivana, neuhvatljiva… Budite otvoreni i spremni na iznenađenja – rekao je Stefan Arsenijević.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

fadolinka-maja-milinkovic-koncert-2022
12. Ethno Fusion Fest otvara nestvarna Fadolinka
svetski-festival-pantomime
Svetski festival pantomime: Predstavljen bogat program
Agents-Of-Time-zurka-barutana-2022
Agents Of Time: Italijanski duo stiže u Beograd
Letnji-Gradski-sajam-knjiga-kc-grad-2022
Letnji Gradski sajam knjiga + predstavljanje dve knjige
Omaž-Vasku-Popi-narodna-biblioteka-srbije2022
Omaž Vasku Popi ciklusom „Pisac u biblioteci, večeri na Kosančiću“

Pozorište