fbpx

header

Najjeftinije bioskopske karte: Srbija zauzela četvrto mesto u svetu

Bioskopske-karte-zvezda

Iako se često čini da su bioskopske karte u Srbiji skupe, kao i svaki odlazak u bioskop kad se na kartu dodaju kokice i piće, jedno svetsko istraživanje tvrdi suprotno.

 

Finansijski magazin Money.co.uk istražio je u kojim zemljama u svetu se mogu kupiti najjeftinije bioskopske karte.

 

Na četvrtom mestu ove zanimljive liste nalazi se Srbija. Prvoplasirana je Turska, zatim idu Malezija i Kazahstan.

 

Za ulaznicu u Turskoj je potrebno izdojiti 2.06 evra, u Maleziji 3.13, u Kazahstanu 3.23 evra, dok Srbiji odlazak u bioskop košta 3.40 evra.

 

Bioskopske-karte

 

Na listi 10 zemalja sa najjeftinijim ulaznicama slede Belorusija, Rusija, Argentina, Panama, Mađarska i Kostarika nalaze se na listi top 10 zemalja sa najjeftinijim bioskopskim kartama.

 

Takođe, magazin je istražio i gde ćete potrošiti najviše para. Švajcarska je zemlja sa najskupljim kartama za bioskop po ceni od 18.23 evra. Podaci pokazuju da za Švajcarskoj slede Danska sa 14.79, Saudijska Arabija 14.14, Japan 14.07 i Finska sa 14 evra.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @cineplexxrs

 

Među tri najbolja svetska grada za ljubitelje filma našli su se London, Njujork i Los Anđeles.

 

London, kao prvoplasirani, dobio je ocenu 9.75 od 10, pošto ima najviše bioskopa. Istaknuto je i da se na Lester skveru često održavaju premijere najvećih naslova. Među najpopularnije posete spada studio Vorner Brosa gde je, između ostalog, sniman serijal filmova o Hariju Poteru.

 

Drugoplasirani Njujork ugrabio je ocenu 9.49, domaćin najvećeg broja filmskih festivala među kojima su Tribeka, DOC NYC i Azijsko američki međunarodni filmski festival. U Njujorku se svake godine obeleži više od 1.000 festivala.

 

Na trećem mestu našao se Los Anđeles sa ocenom 9.49. Sigurno je da je ovaj američki grad jedan od najuticajnijih gradova u kojima nastaju filmovi.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište