fbpx

header

Najbolji filmski scenario 21. veka: Donosimo vam listu 10 hitova

Scenario

Udruženje scenarista Amerike izabralo je najbolji scenario u 21. veku. Iako je prošla petina ovog veka, njih nije sprečilo da, po njihovom mišljenju, izaberu najbolje scenarije.

 

Možda iznenađenje za mnoge, ali prvo mesto zauzeo je scenario jednog horor filma. Oni koji su pogledali film znaće zašto se nalazi na samom vrhu lestvice.

 

Pobednik u ovom izboru je scenario za film „Get Out“, ostvarenje Džordana Pila iz 2017. godine. U pitanju je film koji je mnoge iznenadio, jer je njegov autor prethodno bio poznat isključivo kao komičar. Međutim, u rediteljskom debiju doneo je ozbiljnu i veoma mračnu priču.

 

Film je dobio četiri nominacije za Oskara: za najbolji film, najboljeg reditelja, najbolju glavnu mušku ulogu i najbolji originalni scenario. Upravo je i osvojio Oskara za najbolji originalni scenario.

 

Film se nalazio na raznim listama najboljih filmova za tu godinu već od njegovog izlaska. Džordan Pil je uspeh donekle ponovio i ostvarenjem „Us“ iz 2019. godine. Pil je najavio novi film „Nope“ koji se očekuje na leto 2022. godine, međutim, o samom filmu nema mnogo informacija.

 

Lista od 10 filmova se sastoji od samih hitova. Mnogi od njih su bili nominovali i pobedili u bar jednoj kategoriji te su nosioci Oskara. Svi oni takođe se nalaze na mnogim listama preporuka i imaju visoke ocene i dan-danas.

 

Lista najboljih scenarija

 

Get Out (2017)

 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

 

 

 

The Social Network (2010)

 

Parasite (2019)

 

 

No Country for Old Men (2007)

 

Moonlight (2016)

 

There Will Be Blood (2007)

 

Inglourious Basterds (2009)

 

 

Almost Famous (2000)

 

Memento (2000)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište