fbpx

header

Najbolji filmovi sa “Vienna Shorts” na Martovskom festivalu

Izbor filmova sa bečkog festivala kratkog filma „Vienna Shorts“, koji je sačinio filmski kritičar Nil Jang, biće predstavljen 31. marta u Domu omladine na Martovskom festivalu – 69. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, a u selekciji Regionalna panorama.

 

Radionica “Dok trepneš” na 69. Martovskom festivalu

 

U ovom programu biće prikazano sedam kratkometražnih ostvarenja filmskih autora iz Austrije.

 

Na programu će od 19 časova biti ostvarenja “Brum Brum” Lorenca Ula (Lorenz Uhl), “Mora da postoji izlaz odavde” Rajnera Kolbergera (Rainer Kohlberger), “Neće biti TV prenosa proleća” Mihaela Hajndla (Michael Heindl), “Uzrok smrti” Jiotija Mistrija (Jyoti Mistry), “Praznici” Katarine Pihler (Katharina Pichler), “O / O” Paula Veningera (Paul Wenninger), i “Druže Tito, ja nasleđujem” Olge Kosanović.

 

Specijalni gost festivala biće Mihael Hajndl, autor koji je tokom prošle godine predstavio svoj rad na online platformi „Na drugi pogled // Auf den zweiten Blick // At Second Glance”, nakon što je Austrijski kulturni forum prethodno raspisao konkurs za izlaganje 10 radova vizuelnih umetnika i umetnica iz Srbije i 10 iz Austrije, na ovoj platformi posvećenoj dijalogu umetnika iz dve zemlje.

 

Nil Jang je filmski kritičar koji živi i radi na relaciji između Sanderlenda (Velika Britanija) i Beča (Austrija). Njegove kritike i festivalski izveštaji se redovno pojavljuju u međunarodnim filmskim časopisima. Bivši direktor Međunarodnog filmskog festivala u Bredfordu (2011-15), radi kao konsultant i savetuje nekoliko evropskih filmskih festivala, uključujući i Viennale.

 

Vienna Shorts je međunarodni festival kratkog filma u Beču koji godišnje u proleće učini oko trista filmova iz celog sveta dostupnim publici i međunarodnoj industriji.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište