fbpx

header

Nagrada Oskar: Ovaj film je favorit publike

Dodela-Oskara-nagrada-publike

Film „Minamata“, sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, jedan je od favorita za osvajanje posebne nagrade na osnovu glasova publike na Tviteru. Akademija je zvanično uvela novu kategoriju za ovogodišnju dodelu Oskara.

 

Ovo ostvarenje reditelja Endrua Levitasa rađeno je u koprodukciji kompanija Samuel Goldwyn Films i Iervolino & Lady Bacardi Entertainment, osnivača kompanije Iervolino Studios za produkciju kratkometražnih animiranih filmova u Srbiji.

 

Segmenti filma snimani su u Beogradu tokom 2019. godine. Film „Minamata“ je premijerno prikazan u našoj zemlji na FEST-u 2021. godine.

 

Posebna kategorija po imenu „Fan Favourite Award“, omogućiće publici širom sveta da do 3. marta glasa za svoj omiljeni film. Potrebno je samo da se koristi hešteg #OscarsFanFavorite na društvenoj mreži Tviter. Glasanje publike se obavlja i putem stranice OscarsFanFavorite.com, a dnevno je moguće glasati do 20 puta.

 

Film „Minamata“ zasnovan je na istinitoj priči i istoimenoj knjizi Ejlin Mioko Smit i Judžina Smita.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Academy (@theacademy)

 

Radnja se odvija 1971. godine, kada Judžin Smit, proslavljeni fotoreporter čiji lik tumači Džoni Dep, dobija zadatak da otputuje u japanski grad Minamatu, mesto opustošeno trovanjem živom.

 

Kako bi otkrio istinu i razotkrio hemijsku kompaniju odgovornu za katastrofu, on koristi moćne fotografije, kako bi šira javnost saznala o Minamati.

 

Podsećamo, Džoni Dep je bio gost Beograda u oktobru 2021. godine, kada je promovisan „Puffins Impossible“. To je prvi animirani serijal u celini proizveden u Srbiji, u kojem Dep pozajmljuje karakter i glas junaku Džoniju Pafu.

 

Serijal je kreiran u Iervolino Studios (IES), dok produkciju potpisuje Archangel Digital Studios (ADS) Miloša Bikovića.

 

Depu je 15. februara ove godine dodeljena Zlatna medalja za zasluge Republike Srbije. Orden mu je uručen na osnovu učešća u lokalnim projektima i kontinuirane promocije umetničke zajednice Srbije u svetskim medijima.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište