fbpx

header

“Misterija bosanskih piramida – na rubu prošlosti” u Bitef teatru

misterija-bosanskih-piramida-na-rubu-prošlosti-

U ponedeljak, 13. juna u Bitef teatru, premijerno je prikazan dokumentarni film “Misterija bosanskih piramida – na rubu prošlosti”.

 

Premijerom filma “Misterija bosanskih piramida – na rubu prošlosti”, autora Borislava Petrovića i Slavice Hinić, krećemo se putem neizvesne budućnosti, do ivice prošlosti. Postavlja se pitanje: Da li se odgovor na pitanje kuda dalje nalazi u njenim tajnama izvan poznate istorije?

 

David Pužado za Rebelgrade: Obožavam Beograd, ovde sam ostvario ono što sam želeo

 

Drevni runski zapisi pronađeni u tunelima Ravne gore upozoravaju: „Kapija je zatvorena, mi smo na čekanju, moraćemo da se borimo, da se branimo i da osvajamo, dok se kosmička kapija ponovo ne otvori“.

 

Film se prikazuje u okviru tradicionalnog letnjeg programa, 4. Bitef zone, koji se simbolično obeležava izlaskom na Skver Mire Trailović, a koji uključuje mnoštvo besplatnih (ili simboličnih cena karata) animacionih, pozorišnih i tribinskih programa.

 

 

U projektu su učestovovali: Semir Osmanagić, Ajdin Ahmetspahić, Saša Nađfej, Mirjana Nikić,Dragan Jovičević, Nebojša Pilipović, Tanja Nikolić, Draga Grubić, Ognjen Radosavljević, Slavica Hinić i Borislav Petrović.

 

Za montažu i dizajn zvuka zadužen je Stefan Hinić, dok je saradnik na filmu Dragan Jovičević.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište