fbpx

header

Merima Isaković u filmu o komunističkoj Rusiji

Priča o najvećoj zemlji na svetu koja je u Drugom svetskom ratu spasila Evropu i čovečanstvo odbranila od nacizma, neiscrpna je tema filmskih reditelja i scenarista.

 

Usled nemilih političkih događaja između Rusije i Ukrajine o kojima bruji planeta strepeći od rata, na 50. FEST-u povećalo se interesovanje za film „Oleg“.

 

Ovaj dokumentarac otkriva neverovatnu životnu priču Olega Vidova rođenog u komunističkoj Rusiji, a koji je sa 25 godina postao jedan od najslavnijih glumaca SSSR-a. Međutim, nikakva slava nije mogla da ga spase od političkog sistema koji je pokušavao da kontroliše njegov život.

 

Bio je na crnoj listi i prećeno mu je smrću zbog čega je bio primoran da prebegne na Zapad. U ovom filmu pojavljuju se brojni poznati filmski stvaraoci iz Srbije, među kojima su Milena Dravić, Tanasije Uzunović, Merima Isaković i Veljko Bulajić.

 

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište