fbpx

header

„Lift za gubilište“ – Kultni francuski film u Kvaki 22

Bioskopske-karte-zvezda

Francuski crno-beli kriminalistički film “Lift za gubilište”, biće emitovan u četvrtak 14. jula u 20 časova, u Kvaki 22 (Ruzveltova 39) u Beogradu.

 

Ovaj kultni film je snimljen u režiji Louisa Mallea, kome je predstavljao režiserski debi i premijerno je prikazan početkom 1958. godine. Danas je poznat kao jedno od najznačajnijih ostvarenja kriminalističkog žanra.

 

 

„Lift za gubilište“ predstavlja adaptaciju istoimenog romana Noela Kalefa. Protagonista, čiji lik tumači Mauris Ronet je Žilijen Tavernier, bivši je padobranac i veteran ratova u Indokini i Alžiru. On odlučuje da ubije Simona Karalu, bogatog industrijalca, svog šefa i supruga svoje ljubavnice Florens. U tu svrhu on planira savršen zločin, pri čemu je ideja da smrt njegove žrtve namesti da izgleda kao samoubistvo. Plan se, međutim, izjalovi kada Žulijen, nakon što je ubio svoju žrtvu, igrom slučaja ostane zaglavljen u liftu, te tako pokreće niz događaja koji će ga učiniti optuženikom za drugi zločin.

 

Film “Lift za gubilište” će se u Kvaki 22 prikazati na terasi u okviru ciklusa „Crno beli svet na terasi“, a posetioci će umesto kupovine karata davati donacije koje će biti uložene u novu izlagačku sezonu galerije Kvaka 22.

 

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište