fbpx

header

Konferencija o moći balkanskih filmova i TV serija

Međunarodna konferencija “Meka moć ekrana Balkana”

Međunarodna konferencija “Meka moć ekrana Balkana” (Soft Power Of The Balkan Screens) održava se uživo 26. i 27. maja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

Ovu konferenciju možete pratiti i putem YouTube i Facebook live prenosa na stranicama FDU.

 

Događaj je otvoren za javnost i pozivamo studente, istraživače, radnike u kulturi i profesionalce iz sektora audiovizuelnih umetnosti i medija, zainteresovane za pitanje meke moći kao višeslojnog društvenog i medijskog fenomena.

 

Dvodnevni skup je prilika za internacionalnu razmenu iskustava i za razgovore o mekoj moći medijskih i umetničkih ekrana – geopolitike, geografije emocije i geokritike.

 

Pitanja poput odnosa tvrde i meke moći, meke moći i kulturne/javne diplomatije, vrlo su aktuelna i prisutna u dnevno-političkim zbivanjima. Takođe, na panelima i okruglim stolovima učesnici će govoriti o širem kontekstu tvorbe nacionalnog/kulturnog identiteta, preko ekrana meke moći (filmskih, televizijskih i digitalnih), festivala, nagrada, od Oskara do Metaversa.

 

Na konferenciji će 33 učesnika iz 9 zemalja (SAD, Francuska, Srbija, Turska, Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Rumunija, Bosna i Hercegovina) analizirati produkciju, promociju i meku moć audio-vizuelnog i kreativnog sektora (filmova, TV serija, digitalnih portala, kulturnog nasleđa, promotivnih kampanja i sl.).

 

Кonferencija se realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja i Francuskim institutom.

 

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište