fbpx

header

Konferencija o moći balkanskih filmova i TV serija

Međunarodna konferencija “Meka moć ekrana Balkana”

Međunarodna konferencija “Meka moć ekrana Balkana” (Soft Power Of The Balkan Screens) održava se uživo 26. i 27. maja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

 

Ovu konferenciju možete pratiti i putem YouTube i Facebook live prenosa na stranicama FDU.

 

Događaj je otvoren za javnost i pozivamo studente, istraživače, radnike u kulturi i profesionalce iz sektora audiovizuelnih umetnosti i medija, zainteresovane za pitanje meke moći kao višeslojnog društvenog i medijskog fenomena.

 

Dvodnevni skup je prilika za internacionalnu razmenu iskustava i za razgovore o mekoj moći medijskih i umetničkih ekrana – geopolitike, geografije emocije i geokritike.

 

Pitanja poput odnosa tvrde i meke moći, meke moći i kulturne/javne diplomatije, vrlo su aktuelna i prisutna u dnevno-političkim zbivanjima. Takođe, na panelima i okruglim stolovima učesnici će govoriti o širem kontekstu tvorbe nacionalnog/kulturnog identiteta, preko ekrana meke moći (filmskih, televizijskih i digitalnih), festivala, nagrada, od Oskara do Metaversa.

 

Na konferenciji će 33 učesnika iz 9 zemalja (SAD, Francuska, Srbija, Turska, Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Rumunija, Bosna i Hercegovina) analizirati produkciju, promociju i meku moć audio-vizuelnog i kreativnog sektora (filmova, TV serija, digitalnih portala, kulturnog nasleđa, promotivnih kampanja i sl.).

 

Кonferencija se realizuje u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja i Francuskim institutom.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište