fbpx

header

Jugoslovenska kinoteka otvara reviju italijanskog filma

jugoslovenska-kinoteka-italijanski-filmovi

Duh italijanske sinematografije stiže u Beograd 24. januara, gde i ostaje u trajanju od pet dana, do 29. januara. Jugoslovenska kinoteka će ovom prilikom prezentovati deset najuspešnijih filmova nastalih u italijanskoj produkciji tokom poslednje tri godine, pod objedinjenim nazivom “CinemaItaliaOggi Balkan”.

 

Reviju će otvoriti filmsko ostvarenje “Prokleto proleće” režiserke Elize Amoruzo, prikazano na devet festivala širom sveta. Potom, uslediće i filmovi “Menjam sve!” Gvida Kjeze i “Za Kjaru” Džonasa Karpinjana, koji je ujedno i dobitnik pet nagrada na festivalima u Kanu, Lisabonu, Sevilji, Stokholmu i Cirihu.
Zatim, publika će se prepustiti filmskoj magiji koju donose drama “U kavezu” Leonarda di Kostanca, prikazana na preko 15 festivala širom sveta, kao i komedija “Bangla” Faima Buijana, dobitnica nagrada Zlatnog globusa Italije i Festival del Cinema Europeo. Film “Californie” Alesandra Kasigolija i Kejsija Kaufmana je, takođe, zaslužio svoje mesto na ovom autentičnom repertoaru, a nikako neće biti zanemarena i ostvarenja Hleba Papoua pod nazivom “Legionar” i drama “Predatori” režisera Pjetra Kastelita, koja je osvojila četiri važne nagrade. Jugoslovenska kinoteka će tokom revije italijanskog filma emitovati i naslove: “Šta će biti” Frančeska Brunija i komediju “Doktor na jednu noć” Gvida Kjeze, već spomenutog režisera.

 

Celokupna ideja nastala je zahvaljujući realizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu u saradnji sa ustanovom “Činečita” i Jugoslovenskom kinotekom, uz podršku Ambasada Italije u Beogradu i Podgorici.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište