fbpx

header

Još jedan film o životu princeze Dajane

the-princess-princeze-Dajane-dokumentarac-film-2022

Stiže još jedan film i donosi intiman uvid o životu princeze Dajane. Najava obećava sveobuhvatan uvid u njen život. HBO dokumentarac „The Princess“ režirao je Ed Perkins i datum premijere je veoma blizu.

 

Radnja se odvija tako da ćete steći utisak da gledate Dajanu u realnom vremenu. Film donosi podrobne i intenzivne provere svakog njenog poteza i konstantnog prosuđivanja njenog karaktera.

 

Ono što ovaj dokumentarac obećava jesu savremeni arhivski audio i video snimci. Time će se gledaoci vratiti na ključne događaje u njenom životu, koje je izbrisao tabloidni ton. Pod tim tonom se njen i život princa Čarlsa, njihov brak, razvod i sve ono što se događalo između, nalaze godinama unazad.

 

Datum premijere filma o životu princeze Dajane zakazan je za 13. avgust, blizu dvadesetpetogodšinjice od njene smrti.

 

„The Princess“ je prvi put prikazan na ovogodišnjem Sundance filmskom festivalu i dobio pozitivne kritike. Kritičari su film opisali kao „savršeno tempiran, jednokratno kompulzivno gledljiv i lagan dokumentarac”.

 

– Kako nikada nismo prestali da je gledamo, „The Princess“ stiže odmah posle filma „Spencer“ i 4. sezone serije „The Crown“, ali i kratkog mjuzikla „Diana“. Možda zvuči da kao da je još jedan dokumentarac o Dajani i previše. Ipak, posle mnogo dramatičnih momenata, stimulativno je videti pravu priču izloženu tačno onako kako se dogodila. Ili, tačnije, kako se dogodila i kako je predstavljena javnosti. To su, prilično često, dve veoma različite stvari – napisao je filmski kritičar Oven Gleiberman.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište