fbpx

header

„Heroji radničke klase“ Miloša Pušića na Berlinskom filmskom festival

Film “Heroji radničke klase” nove verzije Miloša Pušića biće prikazan na Berlinskom filmskom festivalu u okviru prestižnog programa “Panorama”.

U filmu glavnu žensku ulogu tumači Jasna Đuričić, koja je nedavno nagrađena za najbolju glumicu na dodeli 34. Evropske filmske nagrade, zajedno sa Borisom Isakovićem, koji je takođe glumio uz Đuričić u filmu „Quo vadis, Aida?“
Radnja filma donosi priču o grupi ilegalnih građevinskih radnika koji, ostavljeni bez novca i osnovnih prava, pokušavaju da se suprotstave svojim šefovima.

Jasna Đuričić našla se u ulozi Lidije, koja radi za kontroverznog građevinskog investitora, a zadatak joj je da nadgleda grupu građevinskih radnika na novootvorenom gradilištu. Radnici su nezadovoljni svojim pravima, a radnja postaje još napetija kada borba za radnička prava postane borba za život ili smrt. Lidija na samom kraju mora da se odluči čijoj strani će se prikloniti, strani radnika ili poslodavca.

Reditelj Miloš Pušić nije krio oduševljenje što se nakon, kako sam kaže, mukotrpnog procesa stvaranja filma, upravo njegovo ostvarenje našlo u prestižnom delu Berlinskog filmskog festival:

„Ponosan sam da smo pozvani na ovako važan festival. Nikada se nisam osećao toliko slobodan kao kada sam snimao ovaj film i toliko iscrpljen dok sam ga završavao. Na trenutke je delovalo da ovo putovanje nema kraj. Heroji radničke klase nikada ne bi bili završeni bez pomoći fantastičnih ljudi koji su se našli u ekipi, nesebično odvojili vreme i ubedili me da završimo započeto. Divno je raditi film sa prijateljima. Učešće na Berlinu je pobeda svih nas“, kazao je.

Projekat za film „Heroji radničke klase“ je 2012. godine učestvovao na platformi za razvoj scenarija (Script Station) održanoj u okviru Berlinskog festivala.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište