fbpx

header

Glumica Dragana Varagić nagrađena na festivalu u Holivudu

U poslednje vreme stižu nam sve lepe vesti kada je srpska kinematografija u pitanju, a sada je Ivana Varagić osvetlala obraz Srbije pred celim svetom kada je primila prestižnu nagradu na festivalu „Indipendent Shorts“ u Los Anđelesu.

 

Dragana je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu „Kada sam kod kuće“ rediteljke Ivane Todorović, a lično ju je preuzela u istorijskom Raleigh studiu u Holivudu.

 

Film Kada sam kod kuće govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa seksualnom traumom iz detinjstva. Kako izgleda Marijin povratak? Kako se porodica nosi sa prećutanom tajnom? Moze li žrtva da oprosti u trenutku kada postaje jaca i moćnija od svog zlostavljača iz detinjstva?

 

Glumci u ovom filmu pored Dragane su: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti a scenario je pisala Melina Pota. Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a.

 

 

Dragana Varagić srpska je glumica i redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a specijalizirala je Šekspira na Šespirovskom univerzitetu u Stratfordu u Engleskoj i magistrirala dramu na Univerzitetu Toronto u Kanadi. Prvakinja je Narodnog pozorišta u Beogradu, ali je glumila i u Kanadi. Igrala je u komadima od Šekspira i Strindberga do Hauarda Barkera i Edvarda Bonda.

 

Ovo nije prva nominacija za Draganu kada je inostrano tržište u pitanju, jer je svojevremeno bila u trci u kategoriji za najbolju glumicu godine na festivalu u Kanadi.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište