fbpx

header

Glumica Dragana Varagić nagrađena na festivalu u Holivudu

U poslednje vreme stižu nam sve lepe vesti kada je srpska kinematografija u pitanju, a sada je Ivana Varagić osvetlala obraz Srbije pred celim svetom kada je primila prestižnu nagradu na festivalu „Indipendent Shorts“ u Los Anđelesu.

 

Dragana je dobila nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu „Kada sam kod kuće“ rediteljke Ivane Todorović, a lično ju je preuzela u istorijskom Raleigh studiu u Holivudu.

 

Film Kada sam kod kuće govori o Mariji koja se nakon nekoliko godina života u inostranstvu vraća u porodični dom da bi se suočila sa seksualnom traumom iz detinjstva. Kako izgleda Marijin povratak? Kako se porodica nosi sa prećutanom tajnom? Moze li žrtva da oprosti u trenutku kada postaje jaca i moćnija od svog zlostavljača iz detinjstva?

 

Glumci u ovom filmu pored Dragane su: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti a scenario je pisala Melina Pota. Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a.

 

 

Dragana Varagić srpska je glumica i redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a specijalizirala je Šekspira na Šespirovskom univerzitetu u Stratfordu u Engleskoj i magistrirala dramu na Univerzitetu Toronto u Kanadi. Prvakinja je Narodnog pozorišta u Beogradu, ali je glumila i u Kanadi. Igrala je u komadima od Šekspira i Strindberga do Hauarda Barkera i Edvarda Bonda.

 

Ovo nije prva nominacija za Draganu kada je inostrano tržište u pitanju, jer je svojevremeno bila u trci u kategoriji za najbolju glumicu godine na festivalu u Kanadi.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište