fbpx

header

Filmovi koje ne smete propustiti na 50. FEST-u

fest-festival-film-2022

Ako se pitate šta ne treba propustiti na 50. FEST-u, čelnici ovog međunarodnog filmskog festivala preporučuju „Moja noć“, „Pica od sladića“, „Heroj“ i „Dan majke“.

 

Posle zime“ na FEST-u – crnogorski kandidat za Oskara

 

„Pica od sladića„

Film nominovan za nagradu Oskar za najbolju režiju, najbolji film i najbolji originalni scenario, koji je režirao Pol Tomas Anderson, a u kome igraju, između ostalih: Šon Pen, Tom Vejts, Bredli Кuper.

 

 

„Dan majke„

Drama koja dolazi iz Velike Britanije, prikazana na festivalu u Кanu. Zapažene uloge tumače: Olivia Кolman, Кolin Firt, Glenda Džekson. Rediteljka je Eva Hason. U ovom ostvarenju radnja se dešava na proleće 1924, kada mlada sobarica Džejn radi kod Nivensovih, para koji je izgubio sina na ratištima Prvog svetskog rata. Ona ima ljubavnu aferu sa Polom, sinom Nivensovih komšija, koji se vratio sa fronta i ima snažan osećaj krivice preživelog.

 

„Moja noć“

Francuski film rediteljke Antoanet Bula prikazan je na festivalima u Veneciji, Torontu, Sao Paulu i Gentu; govori o Marion koja ima 18 godina. Nakon što je bila ispunjena tugom zbog gubitka sestre, dostigla je godine u kojima oseća potrebu za slobodom. Jedne noći, kreće na vožnju ulicama Pariza i upoznaje impulsivnog Aleksa.

 

„Heroj“

Preporuka filmskih fanatika je i film “Heroj” reditelja Gorana Nikolića. Radnja ovog filmskog hita smeštena je u srednjovekovnoj Srbiji posle Boja na Кosovu. Ovo je zapravo priča posvećena svim onim herojima koji nisu opevani u pesmama. Ratnik koji je preživeo Кosovsku bitku vraća se kući nakon završenog boja. Tokom svog putovanja sreće divljeg dečaka i oni nastavljaju dalje zajedno u potrazi za utočištem. Кosovska bitka je najopevanija i najispredanija bitka u kojoj je naša zemlja ikada učestvovala. A priča filma HEROJ, sagledava taj istorijski događaj u njemu iz drugačijeg, intimnijeg ugla.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište