fbpx

header

Film „Znaci života“ najbolji dokumentarac na „Cannes Shorts“

Znaci-života

Film „Znaci života“ proglašen je za najbolji kratki dokumentarni film. Reditelj Marko Nikolić obavestio je javnost o uspehu njegovog filma koji je dobio nagradu na festivalu „Cannes Shorts“ u Kanu.

 

Ostvarenje Marka Nikolića podržao je Filmski centar  Srbije. Film je sniman u periodu tokom 2020. i 2021. godine.

 

– Sjajan je utisak kada neko prepozna vaš autorski rad. Na ovom filmu sam počeo da radim još pre nekoliko godina, značajno pre nego što smo na konkursu dobili sredstva od FCS, kojem se ovom prilikom zahvaljujem – rekao je Nikolić.

 

Radnja filma „Znaci života“ odigrava se u napuštenim hotelima u Srbiji kroz koje nas vrlo emotivno vode bivši zaposleni. Njegovi junaci govore o emocijama prema vremenu u kojem se vodila briga o čoveku. Nikolić je rekao da to prošlo doba ne smemo da zaboravimo, već da se na njega ugledamo.

 

– Tada su se ljudi pomagali, brinuli jedni za druge, voleli se… Uz ne malu dozu prelepe i surove realnosti. To doba jeste prošlo, ali ne smemo da ga zaboravimo, jer moramo da se ugledamo na nešto kada ovaj svet poželimo da vratimo ljudima. Izuzetno sam srećan ovim uspehom filma. Jedva čekam premijeru pred domaćom publikom za koju se nadam da će biti na BelDocs festivalu – rekao je Nikolić.

 

Znaci života

Znaci života

 

Ekipu filma čine Marko Nikolić, reditelj i montažer, Obrad Kokotović, direktor fotografije, Janja Lončar, kompozitorka, Miloš Drobnjaković, dizajner zvuka, Nebojša Miljković, producent. Film, koji traje 34 minuta, nastao je pod okriljem kuće Ludovico FilmsFILMS.

 

O festivalu u Kanu

 

Festival u Kanu okuplja profesionalce kratkometražnih filmova na nedelju dana pod nazivom „Rendez-vous Industry“.

 

Svetski repertoar kinematografskih talenata, „Short Film Corner“ razvija Tržišni katalog raznovrsnih, kreativnih i obećavajućih filmova za distributere i kupce koji prisustvuju festivalu.

 

U 2022. godini, 75. Kanski festival održaće se u maju, od utorka 17. do subote 28. maja. „Rendez-vous Industry“ događaji će se održati od ponedeljka 23. do petka 27. maja 2022. godine.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište