fbpx

header

Film “Sirano” – mjuzikl o ljubavi francuskog pisca Sirana de Beržeraka

Film "Sirano"

Ljubavna životna priča jednog od najpoznatijih francuskih pisaca Sirana de Beržeraka dobila je svoju ekranizaciju filmom i mjuziklom “Sirano”, a film u naše bioskope stiže 10. marta.

 

Pisac Edmon Rosten bio je u potpunosti inspirisan da kreira delo o burnom i kratkom životu pisca, koji je obeležila ljubav prema rođaki i prijateljici Roksani.

 

Sirano je bio čovek ispred svoga vremena, koji je umeo da zaslepi svakog ko mu se našao na putu istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju.

 

Pisac je bio ubeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici Roksani, kojoj tek treba da otkrije svoja osećanja.

Kako je svaka ljubav na svoj način tragična, pre nego što pisac uspe da kaže Roksani šta oseća, ona se zaljubljuje na prvi pogled u njegovog prijatelja Kristijana.

Glavne uloge pripale su: Piter Dinklidž, Hejli Benet i Kelvin Harison Džunior.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serie Storiche 👑 (@serie_storiche)

 

Zanimljivo je da je po pozorišnom komadu Sirano de Beržerak snimljeno nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji onaj iz 1990. godine u kome Sirana igra veliki Žerard Depardje.

Nominovan je za najbolji igrani film u kategoriji mjuzikla ili komedije i najboljeg glavnog glumca u igranom filmu u kategoriji mjuzikla ili komedije (Dinklidž) na 79. dodeli nagrada Zlatni globus.

 

U nastavku filma pogledajte trejler za film “Sirano”.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište