fbpx

header

Film o Selin Dion u bioskopima: Priča umetnice zlatnog glasa

Promo / MCF

Onog trenutka kada je svet po prvi put čuo neodoljivo zvonkasti glas Selin Dion koja je bez po muke dodirivala i najviše tonove, bila je otvoreno posebno poglavlje u popularnoj muzici. Vrlo brzo nakon njenog prvog pojavljivanja svi su se pitali otkuda gotovo neoštećen, savršeno izbrušen glas devojčice rođene u siromašnoj porodici u Šarlemanju (Kvebek).

 

Iako kanadska diva već ima biografiju na filmskom platnu, urađen je nova francusko-kanadska komedija „Alin“ koji je nadahnut životom čuvene pevačice.

 

Promo / MCF

Promo / MCF

 

Krajem 1960-ih, u Kvebeku, rođena je Alin, četrnaesto i poslednje dete Silvet i Anglomara Dijea. U njenoj porodici mnogo pažnje se pridaje muzici, a pravi preokret nastaje kada Alin sazna da ima neverovatan dar za pevanje.

 

Upoznaje muzičkog producenta pod imenom Gaj-Klod, koji želi da napravi zvezdu od Alin, a njih dvoje zajedničkim snagama će promeniti svet muzike.

 

Promo / MCF

Promo / MCF

 

 

Dvočasovono iskustvo provešće vas kroz privatni i profesionalni život svetski populane pevačice. „Alin“, kompletno autorsko delo Valeri Lemersije, velike ljubiteljke Selin Dion koja je na taj način odala počast pevačici, je na velikim platnima bioskopa širom Srbije od 25. novembra.

 

Kritike ovog ostvarenja koji je premijerno prikazan u okviru Filmskog festivala u Kanu, kažu da je ovaj film zapravo suština kinematografije.

U nastavku teksta pogledajte trejler za film “Alin”:

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište