fbpx

header

Film o princezi Dajani otkriva nove mračne tajne bajke

Nije čudo što je život lejdi Dajane, princeze od Velsa, mnogo puta bio inspiracija za filmsko platno, upravo zbog toga što je izgledao poput neverovatne filmske priče, bolje reći tragedije. Pored toga što je njen kratak, ali sadržajan život, pretočen u dokumentarni film, nekoliko tradičnih drama, potom i seriju na Netflixu, tragično preminula princeza dobila je još jedno filmsko ostvarenje o svom životu.

 

Film “Spenser”, kako je u stvari glasilo devojačko prezime princeze Dajane, donosi samo jedan aspekt njenog života, možda i onaj koji je najviše uticao da njena budućnost postane nesrećna. O životu lejdi Di, britanska štampa izveštavala je neumorno iz dana u dan. Jedan od najintrigantnijih skandala koji su se dogodili u kraljevskoj porodici bila je afera njenog supruga princa Čarlsa sa Kamilom Parker Bouls. Šta se krije iza vrata kraljevske porodice saznao je ceo svet.

 

Radnja filma smeštena je u 1991. godinu tokom božićnih praznika kada je Dajana počela da se suočava sa teškom odlukom da okonča brak s princom Čarlsom. Film daje uvid u ekstravagantan život na imanju Sandringem i savršeno dočarava emocije lejdi Dajane usled borbe sa glasinama o aferama dok je izbegavala nemilosrdne paparace.

 

Foto:Youtube/printscreen

 

Glavna ženska uloga pripala je Kristen Sjuart, koja je za svoj deo u filmu dobila neverovano dobre kritike, a opisana je kao nervozna, krhka, često gruba, ali ipak duboko ranjiva u filmu koji je provlači kroz psihološki haos sa “senkama otvorenog užasa”.

 

Film “Spenser je režirao Pablo Larajn, koji je prethodno režirao i film Džeki (Jackie), o još jednoj slavnoj ličnosti u koju su bile uprte oči javnosti- Žaklini Kenedi, udovici nekadašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija.

 

“Stjuart potpuno maestralno pliva ovim opasnim terenom, postižući glas i manire na pravi način, ali usporeno, kako bi se bolje naslonila na melodramatična, paranoična i apsurdna skretanja filma“, napisao je kritičar Telegrafa Robin Kolin.

 

Stjuart je izjavila da se zbog uloge princeze osećala „slobodno i živo“, opisujući Dajanu kao „blistavu kuću u plamenu“.

 

Foto:Youtube/printscreen

 

„Postoje ljudi koji su obdareni neporecivom prodornom energijom. Mnogo je tužno to što se, iako je svojom normalnošću i ležernošću razoružavala sve oko sebe, ipak osećala tako izolovano i usamljeno. Svima drugima je bila podrška, obasjavala ih je tom divnom ličnošću i sve što je želela je da to isto dobije zauzvrat – rekla je Kristen.

 

Pored Kristen koja je privukla i najviše pažnje, ostale uloge tumače: Timoti Spol, Džek Farting, Šon Haris i Sali Hokins.

 

Film “Spenser” u domaće bioskope pristiže 16. decembra, a do tada pogledajte trejler u nastavku teksta:

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište