fbpx

header

Dva srpska filma u trci za nagrade 33. Festivala u Trstu

Foto: Kiril Prodanov

Svetska premijera domaćeg filmskog ostvarenja „Mrak“ zakazana je za 23. januar u okviru glavnog takmičarskog programa 33. Filmskog festivala u Trstu, a pored njega biće prikazan još jedan domaći film – “Kelti”.

 

Radnja filma “Mrak” dešava se tokom Martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji, posle Uskrsa 2004. godine, a reditelj Dušan Milić prikazao je životnu agoniju devojčice Milice, koja, nakon što su joj otac i ujak nestali,  živi u strahu zajedno sa majkom. Porodicu u početku čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a, ali se sve menja kada oni dobiju prekomandu.

 

U pitanju je film srpsko-dansko-bugarsko-italijansko-grčkoj koprodukciji, pa je tako i glumačka postava mešovita.

 

Glavne junake prihološke drame igraju Danica Ćurčić, Slavko Štimac, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Daren Peti, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović…

 

 

Domaća premijera novog ostvarenja Dušana Milića zakazana je u okviru takmičarskog programa 50, jubilarnog Festa, koji će biti održan od 25. februara do 6. marta.

 

Pored filma “Mrak” u trci za nagradu 33. Filmskog festivala u Trstu našao se i film “Kelti, koji je u Srbiji prikazan krajem oktobra na Festivalu autorskog filma, a koji je rediteljki Milici Tomović već doneo brojna svetka i domaća priznanja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by keltifilm (@film_kelti)

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište