fbpx

header

Film “Memorija” od danas u bioskopima

U domaće bioskope 23. decembra dolazi film „Memorija“ priznatog reditelja Apičatronga Verasetakula, a u kom glumi dobitnica prestižne nagrade Oskar, Tilda Svinton.

 

U pitanju je drama-fantazija koju je u Srbiji prvo videla  festivalska publika i to na 27. Festivalu autorskog filma, a sada će tu mogućnost imati i publika u bioskopima širom Srbije.

 

Svetsku premijeru film „Memorija“ imao je 15. jula na Kanskom festivalu, a ove godine predstavlja kolumbijski film u kategoriji za najbolji internacionalni igrani film na 94. dodeli Oskara.

 

Tilda Svinton glumi Džesiku, ona je Engleskinja koja živi u Kolumbiji, bavi se vrtarstvom i prodaje cveće. Odlazi u Bogotu kako bi posetila svoju sestru Karen i njenog muža Huana, pošto je Karen u bolnici zbog misterioznih respiratornih tegoba. Jedne noći, Džesiku iz sna probudi čudan prasak ili jak zvuk. Neće se smiriti dok ne otkrije o čemu je reč.

 

Foto: Youtube/printscreen

 

Tog trenutka kreće zaplet u filmu i besomučna borba glavne junakinje da otkrije šta je to proganja u snovima.

 

U filmu glume: Tilda Svinton, Elik Diaz, Huan Pablo Urego, Danijel Himenes Kaćo. Film “Memorija” do sada dobija samo pozitivne kritike. Na sajtu “Roten Tomatoes” za sada ima 92% od postavljenih 39 recenzija, sa prosečnom ocenom 8,1 od 10.

 

Jedna od recenzija glasi „Memorija otkriva da je pisac-reditelj Apičatronga Verasetakula počeo da se bavi filmskim stvaralaštvom na engleskom jeziku, a da nije napustio sopstveni lirski kinematografski vokabular.“

 

“Metakritik” izveštava o oceni od 8,9, na osnovu 17 recenzija, što ukazuje na „univerzalno priznanje“ .

 

U nastavku teksta možete pogledati trejler za film “Memorija”:

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište