fbpx

header

Film „Bilo jednom u Srbiji“ – Kako Leskovac postaje srpski Mančester?

film-bilo-jednom-u-srbiji

Kostimiranu istorijsku melodramu o tome kako Leskovac postaje srpski Mančester imaćete prilike da gledate u novom ostvarenju domaće kinematografije “Bilo jednom u Srbiji” 27. januara u bioskopima.

 

Ova romantična drama sa primesama komedije, bazirana je na stvarnim događajima i inspirisana pravim leskovačkim porodicama. Film je snimljen na autentičnim lokacijama i na melodičnom leskovačkom dijalektu.

 

Radnja priče smeštena je dve godine po završetku Drugog svetskog rata kada se stari prijatelji Dine i Cone, opijeni pobedom i nadahnuti uspesima koji su postigli u belom  svetu, vraćaju u oronuli Leskovac.

 

Dine (Nemanja Oliverić) jedan izvestan period proveo je u Parizu gde je spoznao lepote života u metropoli, ali i spoznao novi medij – ton film. Predstavlja ga publici u Leskovcu i zauvek menja ukus mladih.

 

Cone (Viktor Savić) je posle ranjavanja i amnezije završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja. Koristi znanje koje je stekao u Engleskoj, te pokreće točak uspeha, ali i ponovo zavodi bivšu verenicu Zorku, koja je mislila da je mrtav.

 

 

Glumačku ekipu čine: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Boba Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Ivan Bekjarev, Dragan Boža Marjanović…

 

Film je režirao Petar Ristovski, a po adaptaciji Zvonimira Šimuneca, zahvaljujući ovom filmu mlađe generacije saznaće kako je Leskovac zauvek postao najveći mali grad Srbije.

 

Dalji splet događaja u filmu  nikako ne smete propustiti 27. januara u bioskopima.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište